1.4 miljoen is het magische nummer

Geldsnor!

1.4 miljoen. Ja, daar heb ik het over. 1.4 miljoen. 1400×1000. Dat is een flink getal, al valt het best mee als het millimeters zijn die in nanometers zijn uitgedrukt. Ik zal je de Google-opdracht besparen: 1.4 miljoen nanometer is 1.4 millimeter.

Maar daar gaat dit niet over. Nope. Het gaat over “career-blogging“. Daar heb ik al lang geleden over geblogd, in mei 2021. Daarin stel ik dat ik met 300.000 bezoekers per maand mijn oude inkomen (qua omzet) zou kunnen vervangen en dat dit volstrekt onhaalbaar is. En dat ik geen “career-blogger” wil zijn. Toch zijn daar wel degelijk mogelijkheden toe – al is het niet met dit blog en ga ik niet vertellen waarmee dan wel :-).

Mijn andere aanname in dat bericht waren de inkomsten per duizend bezoekers en dat die flink zouden stijgen naarmate het aantal bezoekers stijgt. De Google-policy is nog steeds dat je geen bedragen mag noemen, maar de aanname klopt wel degelijk. Alleen de zgn. sponsored content gebruik ik maar zelden, simpelweg omdat er maar weinig interessante mogelijkheden voorbij komen. Ook de affiliate-links gebruik ik maar sporadisch. Ik weiger namelijk artikelen te schrijven met als doel om linkjes te droppen. Dan kan ik net zo goed horoscopen gaan schrijven toch?

Maar met 1.4 miljoen pageviews (en dat is weer anders dan bezoekers) zou ik wel degelijk in mijn volledige inkomen kunnen voorzien. Natuurlijk zijn mijn dromen groter en rijker dan dat – maar het toont wel aan welke vooruitgangen er geboekt zijn. Dit blog zit inmiddels op meer dan 35.000 pageviews per maand (en januari lijkt het wederom beter te gaan doen). Een ander blog, waaruit de BV en startup met mijn maat voortvloeit, groeit nog wat sneller.

In ieder geval is het nu zo dat ik een ruime 5% van mijn inkomsten haal uit mijn online activiteiten. En eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk bevredigend. Want hoewel ik best lange dagen maak (voornamelijk mbt. de funding van het bedrijf en de potentie tot uitbouw en ontwikkeling), stelt het mij wel in staat om er ruimschoots voor de kinderen te zijn.

Bovendien is het ook een gedeeltelijk passief inkomen: zelfs als ik van vandaag op morgen stop met dit blog en mijn andere blog, heb ik nog advertentie-inkomsten voor maanden, zo niet jaren.
Maar voorlopig werk ik flink door naar de 1.4 miljoen pageviews. Dat maakt me namelijk volledig vrij en onafhankelijk om het andere bedrijf te financieren zonder zelf 1 cent salaris er uit te hoeven halen.
Hoe gaan we hier mee verder? Morgen komt er een ander verhaal…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “1.4 miljoen is het magische nummer”

  1. Wat ik zelf heb gezien op internet, is dat het pas de laatste 10-15 jaar echt goed mogelijk is om te leven van online inkomsten. Zelfs grote sites als tweakers.net hadden in het begintijd veel moeite om full time mensen te kunnen betalen voor nieuws. Nu lees je veel succesverhalen op blogs en gezien het aantal banen in de online sector moet het ook financieel uit kunnen.
    1.4 miljoen bezoekers voor een (engelstalige?) website klinkt vrij realistisch. Maar waar komen de inkomsten precies vandaan? Vooral ads? Via de pc hebben veel mensen een adblocker, mobiel al een stuk minder mensen. Maar tegenwoordig lijkt het (makkelijke??) geld meer in youtube te zitten, als ik iig zie hoeveel (persoonlijke) advertenties ik daar voorgeschoteld krijg en bedragen hoor voor veel bekeken kanalen. Zou je het zien zitten om in die trein te stappen? Of heb ik het mis, dat daar niet zoveel geld in zit tov klassieke advertenties?

    1. De inkomsten komen in dat geval puur van ads. Je zult verbaasd zijn over hoe weinig mensen verhoudingsgewijs maar een adblocker hebben. Ik heb er zelf ook 1 overigens.
      Youtube en dergelijke hebben een groot bereik, maar de CPC (cost per click) ligt daar veel lager dan bij de klassieke advertenties. Het schrijven gaat me makkelijker af dan videootjes maken. Al zou het best een idee kunnen zijn om infographics te maken en tot videootjes te verwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *