25 maanden Geldsnor

Geldsnor!

Gister las ik op de site van Geldnerd dat hij het reeds 7 jaar volhoudt om te bloggen. Kudo’s voor hem – tenslotte is het waar dat bloggen een topsport is zoals hij zelf al schrijft. Dat deed mij realiseren dat ik al iets meer dan 2 jaar bezig ben. 2 jaar en 1 maand, om exact te zijn. 25 maanden dus!

Bloggen ís topsport. Of eigenlijk niet. Ik bedoel: ik loop regelmatig hard en heb diverse marathons gelopen, en daar zit nog wel een verschil tussen. Maar het is wel moeilijk om het vol te houden. Om interesse te blijven wekken, niet te vervallen in clickbait en geldhoroscopen. Ik ben denk ik wat activistischer geworden in 2 jaar, en zelf minder op het pad gaan zitten van werkelijk “gepensioneerd” zijn. Hoe dat komt?

Nou, dat is eigenlijk vrij simpel: ik voel me al half gepensioneerd. Doordat ik vrijwel altijd thuis werk en daardoor voor mijn gevoel alle tijd van de wereld heb, en kan doen en laten wat ik wil. We komen gelukkig makkelijk rond, tot op heden, en hebben dus veel vrije tijd.

Veel méér kan ik niet wensen, en dat doe ik dan ook niet op het moment. Ik probeer vooral meer duurzaamheid er in te brengen, en veel tijd met de kinderen door te brengen. Meer moestuin, meer tuin, minder autorijden en vliegen (voor het werk).

Wat statistiekjes:
559 blogposts
>2000 reacties (inclusief mijn reacties op reacties)
>350.000 pageviews

Ik ben voornemens om nog lange tijd door te gaan!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

9 gedachten over “25 maanden Geldsnor”

  1. Vooral doorgaan, dank voor alle ideeën en gedeelde kennis!

    Ik lees hier wel alweer ‘een steek’ naar PR. Gisteren ook al een tweet… Je bent toch niet jaloers? PR is natuurlijk wel een bron van inspiratie voor veel mensen die niet kunnen tellen. Jammer genoeg kunnen ze het na het lezen van die blog ook nog niet, maar het inspireert wel… (denk ik)

    Maar ik kan het maar beter eerlijk zeggen: ik vind PR geweldig! Het is net alsof je Jerry Springer zit te kijken. Ik weet dat het pulp is, maar raak toch iedere keer weer gefascineerd door de onzin die er nu weer uitkomt.

  2. Gefeliciteerd met ruim 2 jaar bloggen, Geldsnor, Ik volg je blog met veel belangstelling, dus wat mij betreft: ga er vooral mee door!

  3. Ga zo door! De hoeveelheid bloggers inderdaad behoorlijk geslonken, wegens writersblock, verandering van interesses, of simpelweg omdat ze financieel onafhankelijk zijn geworden. Het is ook wel jammer dat er hierdoor geen meetups meer zijn. Misschien iets om weer uit de grond te stampen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *