72 EUR voor mijn bril – al jaren!

Geldsnor!

Om te beginnen: dit is helaas een dooie mus. Dat wil zeggen, het is werkelijk wat ik betaal, maar het wordt niet meer aangeboden.

Sinds december 2013 ben ik “lid” van Hans Anders. Het heet meen ik het “briltotaalplan” of een dergelijke briljante naam. Iedere maand betaal ik 3 EUR aan Hans Anders en voor dat geld heb ik recht op iedere 2 jaar een nieuwe bril. Dit is aanzienlijk goedkoper dan me hiervoor te verzekeren en eigen bijdrages te betalen.

De enige catch: als ik een “merkmontuur” wil moet ik bijbetalen. De vorige keer dat ik een bril kocht (februari 2019) was dit 60 EUR. Uiteindelijk was mijn bril, door mijn dure smaak, maar liefst 132 EUR. De keer daarvoor was het 149 EUR, maar dat was inclusief een zonnebril op sterkte.

Ik hoor je denken. “Mooi voor jou vriend, maar ik heb moeilijke ogen dus dat gaat niet”. Die gedachte heb ik namelijk vaker gehoord. Maar is niet helemaal terecht: ik ben brildragend sinds mijn 5e en heb een sterkte van ruim -5, plus een flinke cylindrische afwijking op beide ogen. Niet direct “eenvoudige ogen”.

Nee, er is helaas maar 1 écht nadeel. Voor jullie: het plan is al jaren geleden opgehouden met nieuwe klanten aannemen, maar het oude plan heeft geen einddatum en is niet door de opticien eenzijdig op te zeggen. Voorlopig “geniet” ik er nog maar even van: over enkele maanden mag ik een nieuwe uitzoeken!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “72 EUR voor mijn bril – al jaren!”

  1. De brillen van Hans Anders (de niet-merkbrillen dus) zijn vergelijkbaar met de brillen die je bij winkels als ace & tate aanschaft. Ik koop nu enkele jaren m’n brillen daar, en heb afgelopen jaar de duurste ooit gekocht voor net iets onder de 120 euro. Waarom zo ‘duur’? Omdat daar 20 euro aan kosten bij zat omdat ik snel een nieuwe nodig had. Ik kom hem dan ook na 3 uur ophalen. Als ik er onverhoopt eentje sloop, dan haal ik gewoon een nieuwe.

    Brillen zijn, net als veel andere industrieen, high-margin omdat er een hoop ‘perceived value’ in zo’n ding zit. En reken er maar op dat Ace & Tate met zijn A-merk lokaties en hippe winkels (onderdeel van het businessmodel) daar zeer goed bij boert. De intelligente consument (zoals jij kennelijk al een paar jaar geleden bij Hans Anders) kijkt daar overheen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *