8 manieren om snel geld te verdienen

Geldsnor!

Een veelgezocht & gevonden onderwerp: manieren om snel geld te verdienen. Er zijn talloze blog(post)s aan gewijd op talloze websites. Sommige meer of minder serieus/geloofwaardig. Zo word ik zelf knettergek van sites die je “12 manieren om snel geld te verdienen” beloven en er 11 in een blogpost zetten.
Het probleem met snel geld verdienen is dat het nooit eenvoudig kan zijn: als het eenvoudig was deed namelijk iedereen het en als iedereen het doet valt er geen geld meer mee te verdienen. Iets met “vraag & aanbod“. Daarmee staat “snel geld verdienen” gelijk aan “snel gewicht verliezen”. Het kán wel, maar of het gezond is, is een tweede. Nu is er natuurlijk een aantal niet-wettelijke mogelijkheden om geld te verdienen, maar die laat ik buiten beschouwing. Maar goed: daar gaan we dan!

1. Snel geld verdienen aan mondkapjes

Dit is géén makkelijke taak! Je bent afhankelijk van een pandemie waarvoor mondkapjes vereist zijn. Vervolgens heb je contacten nodig bij ministeries om je ondernemersrisico af te dekken en een maatje in China die het logistieke gedeelte af kan handelen. Maar, als je dat allemaal hebt dan kun je in een pandemie toch gauw 9 miljoen verdienen! Dit is ook het type deal waarvan je zeker moet weten dat je daarna “binnen” bent, want je staat mogelijk daarna definitief “buiten“.

2. Verkoop je gelezen boeken via bol.com

Dit is een strategie die de Geldsnor voor zijn omvangrijke studieboeken verzameling heeft toegepast. Mijn studie was “bedrijfseconomie”. En daarmee kom ik op het volgende punt: je account zal weigeren een passende verklaring op te stellen, want dit is geen “geld verdienen”. Het is het creëeren van cashflow met incourante goederen. Onder aan de streep, als je het als boekhouder zou benaderen, levert het een verliespost op. Maar wel cash. Er is echter een probleem: dit kun je niet herhalen. Want je zult nieuwe boeken moeten kopen om ze weer te kunnen verkopen, en ik kan me niet voorstellen dat hier een sluitende business case te maken is.

3. Verhuur je eigen spullen

Via Peerby schijn je je spullen te kunnen verhuren. Ik heb voor mijn rurale locatie wat dingen bekeken in de categorie “klussen en gereedschap” en kom niet verder dan een lijmklem en een kitpistool houder. Beiden op >10km afstand: het kopen van deze producten in de lokale bouwmarkt is goedkoper dan ze elders te huren. En doorgaans werkt het met dit soort platforms zo dat een klein aanbod ook een kleine vraag betekent. Maar het concept is fantastisch. Of het valt onder “snel geld verdienen”?

4. Zolder / garage opruimen en via marktplaats verkopen

Deze tactiek heeft dezelfde nadelen als paragraaf 2. Dit is geen geld verdienen, maar cash maken van wat je niet meer nodig hebt. Als je het huishouden als een bedrijf zou benaderen, dan verklein je waarschijnlijk zelfs je eigen vermogen. Grote kans dat de spullen die je verkoopt voor een hoger bedrag op de balans staan dan de cash opbrengst. Een goede tactiek om je zolder of garage op te ruimen en cash in de knip te hebben. Geen wederkerigheid in inkomsten…

5. Handelen in bitcoin/crypto’s en pennystocks

Handelen in pennystocks is leuk. Maar je moet het alleen doen met geld wat je écht kunt missen. Je loopt hoge risico’s en er geld mee verdienen is een kwestie van vrijwel puur geluk. Zonder dat er namelijk iets onderliggends verandert bij de pennystocks waar je in hebt geïnvesteerd is het namelijk een “zero-sum game”. Jouw verlies is iemand anders’ winst en andersom.

Hetzelfde geldt bij bitcoin en andere crypto’s. De enige reden dat het meer of minder waard wordt is vraag en aanbod. Het produceert niets, dus de balans wordt niet groter door “winst”. Ook crypto’s zijn een zero-sum game. Alleen schreeuwen de winnaars harder dan de verliezers.

6. Verkoop wat je maakt

Dit begint al akelig op werken te lijken. Is dat wat mensen zoeken als ze “snel geld” willen verdienen? Het is namelijk hard werken om iets te maken wat anderen mooi vinden of nodig hebben. Daar heb je echte skills voor nodig. Zo is het maken van een tafel best leuk. Maar als ik zou moeten tellen dat ik daar ook een zaagmachine voor nodig heb (die ik toevallig zelf heb), de planken (in dit geval gerecycled, maar zie punt 2 & 4: dat is niet herhalend toepasbaar), de lijm en schroeven, dan zit ik alleen aan materiaal & afschrijving al op 500 EUR: de planken die ik gebruikt heb kosten in de winkel > 75 EUR per plank…Tel daarbij op nog de uren en het huren van de lijmklemmen (punt 3, maar dit is natuurlijk een grapje want die heb ik zelf) en je komt op een hele dure tafel.
Maar dat niet alleen: je hebt ook een bepaalde ervaring nodig om goede dingen te kunnen maken. En dat kost tijd, soms wel jaren.

7. Start een blog

Bloggen om écht geld mee te verdienen is hard werken. Althans, het kan veel tijd kosten. Zeker om een beetje bereik op te bouwen zodat je er uberhaupt iets aan kunt verdienen kost tijd. En dan moet je ook nog risico’s lopen: hosting en tijd er in stoppen. Op het moment van schrijven bestaat dit blog uit 255 berichten. Aan sommigen heb ik meer dan een uur gewerkt, aan anderen maar een kwartiertje. Maar gemiddeld zeker een uur. Dat is 255 uur. Voor de snelle rekenaars: dat is 6,5 werkweek. Mijn uurloon in loondienst bedraagt 49 EUR: 12,500 EUR in 6,5 werkweek. Wat dit blog heeft opgeleverd, financieel gezien, is een hele kleine fractie van dat. Ik schat 0.8%.
Hiermee kom je ook op de “caveat” van “snel online geld verdienen”: het is niet makkelijk. Het is misschien eenvoudig om een website te maken en affiliates & adsense toe te passen. Maar je hebt héél veel bezoekers nodig om hier écht iets aan over te houden.c

8. Schrijf en publiceer je eigen e-book

Wow. Deze kom ik op meerdere sites tegen. Net als sommige van de bovenstaande tips uiteraard. Het idee is simpel:

  1. vind een onderwerp waar je veel van weet.
  2. En waar mensen iets over willen lezen en waar jij iets aan toevoegt
  3. Zorg voor voldoende authenticiteit en betrouwbaarheid zodat men er voor wilt betalen
  4. Zorg voor een heel groot bereik

Succes!

Conclusie over snel en makkelijk geld verdienen

Het zal je vast niet ontgaan zijn: ik ben hier nogal cynisch en sceptisch over. De meeste mogelijkheden om snel geld te verdienen horen die naam niet te krijgen. Het verkopen van je eigen spullen is geen geld verdienen, maar voorraad verkopen die je niet meer gebruikt. Dat doe je één keer, en dan is het op.
De andere manieren zijn legitiem (youtuber worden, producten maken, diensten verkopen of je eigen identiteit verpatsen (youtube, instagram etc). Maar zijn niet snel. Het kost veel tijd (of een gezonde dosis geluk) om op deze manier je geld te gaan verdienen. Het is niet makkelijk: je wordt geen “influencer” van dag 1 op dag 2, tenzij er een pandemie uitbreekt en je OMT-lid bent. Maar ook die hebben > 10 jaar gestudeerd en een ander doel, zullen we maar zeggen.

Een blog schrijven is eenvoudig. Je kunt er vandaag 1 beginnen. Of 10. Maar je hebt een regelmaat van posten nodig, waarbij je een groot (en steeds groter) bereik dient te hebben over een onderwerp waar je iets van weet en wat mensen willen lezen. Het is niet makkelijk.

Mijn vermoeden is dat de mensen die “snel geld willen verdienen”, doorgaans niet de harde werkers zijn om de moeite er in te stoppen om het te laten werken. Dat werkt niet. Van niets doen is nog nooit iemand rijk geworden. Behalve Sywert.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “8 manieren om snel geld te verdienen”

  1. Een leuk stukje! Ik ben het met je eens dat er eigenlijk geen manieren zijn om snel geld te verdienen. Soms gaat het per ongeluk. Zoals het kopen en verkopen van een huis. Mijn ex-schoonouders kochten op hun 65e een huis en verkochten het een paar maanden later weer, zonder er ooit in hebben gewoond. Bij nader inzien kozen ze voor een andere woonplaats. Het huis leverde toen duizenden guldens meer op. Een nadeel was wel, dat het huis waar ze wél in gingen wonen ook veel duurder was. Per saldo hadden ze er dus weinig aan!

  2. Ik heb het recept voor snel geld verdienen ook nog niet gevonden. Al doen al die youtubers het laten geloven dat het een eitje is! True, als je eenmaal een goed youtube kanaal hebt kan je er inderdaad veel geld mee verdienen. Maar de tijd die je erin moet steken…… En dat is simpelweg hard werken.

    Je kan in ieder geval beter in loondienst gaan de eerste “jaren” want per saldo zal je onder het minimumloon gaan verdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *