AH Premium gratis verlengen – en wat heeft het me opgeleverd

Geldsnor!

Collega-blogger Luxe of Zuinig (LoZ) blogde er ook al over: wat had één jaar AH Premium hem opgeleverd?
En ook wij houden dit bij. Simpel, want de App van AH doet dit zelf. Maar, zoals ook LoZ al schrijft: dit is nogal arbitrair. Om met de deur in huis te vallen: het heeft bij ons aanzienlijk meer opgeleverd: 108,76 EUR.

Hoe is dit opgebouwd? Als volgt:
10% korting op biologisch: 18.62 EUR
Mijn Bonus Box Premium: 43.57 EUR
Extra koopzegels: 24.50 EUR rente
Verder nog:
Extra spaarzegels: 381 zegels extra
Extra AH Miles: 1774 * = 8.87 EUR)

Dit telt overigens niet op tot 108.76 EUR, maar ik vermoed dat ze nog een waarde toekennen aan de spaarzegels. Of, wat plausibeler is: ze rekenen de 10% korting op de bezorgbundel mee in de besparing, maar vermelden die niet in het overzicht.

Enfin, het overzicht is sowieso “beperkt”. Want ik heb nog nooit méér dan 5 persoonlijke aanbiedingen geactiveerd in de Bonus Box. En dat mag “iedereen”, niet alleen de premium-members. Eigenlijk is die categorie dus nonsens.

Op biologisch zouden we meer kunnen besparen bij de AH, maar het meeste biologische spul kopen we bij de boerderijwinkel. Dit is eigenlijk alleen de korting op zuivel, wat we ook steeds minder gebruiken.
Maar met bovengenoemde besparing levert het in ieder geval geld op: met 12 EUR koop je 1 jaar premium. En daarmee krijg je 10% korting op de bezorgbundel, waarmee de Premium-kosten al direct zijn terugverdiend.

Maar AH Premium kan sowieso gratis!

In de titel had ik aangegeven dat het gratis kan – en dat is ook zo. Je kunt het Premium-abonnement namelijk betalen met AH Miles (Air Miles). Dat kost 2400 Miles (100 miles = 50ct), maar kost dus geen “cash”. En zoals je ziet: we hebben al ruim 1700 miles éxtra gespaard, bovenop de reeds gespaarde miles.

We verlengen nu dus AH Premium, tegen 0 EUR kosten en met behoud van alle voordelen. Toegegeven, we zouden ook korting kunnen krijgen op de kosten van boodschappen met die miles. Maar alleen als je in de winkel boodschappen doet – en daar komen we zelden tot nooit. En zeker niet voor aankopen groter dan het minimale bedrag (10 EUR) waarop je Miles kunt inleveren.

Wist jij al dat je Premium kunt kopen met Miles?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “AH Premium gratis verlengen – en wat heeft het me opgeleverd”

 1. Ja, dat had ik gelezen inderdaad en het stond in mijn planning om te kijken of je er ook mee kon “verlengen”. Maar toen ik de afschrijving zag was ik te laat 😀

  Maar lukte het verlengen met miles goed? Of is dat niet mogelijk en neem je feitelijk een nieuw abbo waar je de andere moet stopzetten?

  1. Het werkt vlekkeloos! Je logt in met je airmiles account, koopt een voucher van je miles, en vult die code in. Dan krijg je de bevestiging dat je verlenging is ingezet (bij ons per december).

  2. Ik koos ervoor om een kortingscode voor de bezorgbundel te kopen, daar is 100 airmiles namelijk 1 euro waard i.p.v. 50 cent.

   Ik kon kiezen:
   – 2400 airmiles goed voor 12 euro korting op Premium
   óf
   – 2000 airmiles goed voor 20 euro korting op de bezorgbundel

   Ik koos het laatste. Daarnaast was de actie: 1 maand gratis Premium. Dus de 10% korting op de bezorgbundel was gelukkig ook van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *