Alsof de duvel er mee speelt

Geldsnor!

Alsof de duvel er mee speelt: afgelopen vrijdag heb ik een blogje geplaatst over Doomsday Prepping. En zaterdag, aan het eind van de middag kwam er iemand van de watermaatschappij aan de deur. “Meneer, we gaan zo het water afsluiten want er is verderop in de straat een lekkage. Het kan wel een paar uur gaan duren.”
Supertof, met een 39-weken zwangere vrouw en 2 kleine kinderen om een aantal uur geen water te hebben. Snel hebben we wat emmers water gevuld en een pannetje om te kunnen koken. Konden we in ieder geval doorspoelen & eten.

Gelukkig was het lek snel gedicht en hadden we tegen 19 uur weer water uit de kraan. Net op tijd voor de winterinval.

Want zaterdagmiddag was het aan het regenen, maar tegen 19 uur ging dit over in sneeuw. Het bleef vrijwel meteen liggen. De wind trok flink aan en bracht veel kou. Terwijl ik dit schrijf is het aan het sneeuwen bij een temperatuur van -6 graden. Gelukkig zit ik binnen. Maar het is wel meteen te merken in huis. Ons energieverbruik is enorm toegenomen. Zaterdag verstookten we nog 6.2m3 gas, gister was dat 8.4m3 en vandaag tot 11 uur al 3.7m3 gas.

Ook aan de elektra is het flink te merken, omdat we gedeeltelijk verwarmen op elektriciteit: de verwarming in de bijkeuken is elektrisch, evenals de verwarming boven. En gezien de temperatuur op de slaapkamer van mijn dochter onder de 10 graden zakte, hebben we daar ook de verwarming aangemaakt. Vandaag hebben we tot 11 uur reeds 17.9kwh verbruikt, gister 44.6kwh en op zaterdag 42.8kwh. Dat zijn flinke verbruikssommen en zal zijn impact hebben op het héle jaarbedrag. Ik zeil wat dat betreft vrij scherp aan de wind: het voorschotbedrag is uitgerekend tot vrijwel de cent nauwkeurig, obv. gemiddelde temperatuur. Dit weer is nogal niet gemiddeld. Het is zelfs zo koud dat verwarmen met de airco kansloos is: er komt momenteel gewoon niet voldoende warmte uit. Gelukkig gaat van de week zon flink schijnen en de zonnepanelen zijn helemaal schoongeblazen. Maar deze week gaat toch een paar tientjes kosten.

Maar ik heb gister een enorm sneeuwkasteel gebouwd met mijn zoon. We hebben 5 uur in de sneeuw gespeeld. Vandaag heb ik hem met de slee naar een vriendinnetje gebracht (want de school is dicht ivm. de sneeuw & gladheid). Het was fantastisch en die paar tientjes zéker waard!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *