Alternatief voor een Stoov warmtekussen

Geldsnor!

Mijn Lieftallige Echtgenote is één dezer dagen jarig. En ze heeft (bescheiden) wensen. Dat mag ook wel: we hebben onszelf namelijk al een elektrische kachel cadeau gedaan. Hartstikke leuk en gezellig, maar ik heb toch besloten dat ze een kleinigheidje verdiende :-).

Op de vraag “wat wil je hebben” kwam het antwoord: een elektrische kruik. Jep. Je leest het goed. Daar waar ik eerder al over geschreven heb, al is dat vóór de energiecrisis geweest. Een Stoov. Maar die dingen hebben wel een paar nadeeltjes. Zo zijn ze behoorlijk aan de prijs, en is het een relatief grote beslaglegging op materialen voor een ding als dit.

Maar ik heb een alternatief gevonden. En nee: dit is geen advertorial! Ik heb een elektrische kruik gekocht. Deze vul je met water zoals een gewone kruik (hoewel, er zit een speciaal doseerdopje bij). Maar daarna kun je deze simpelweg verwarmen met een stekker, omdat er een verwarmingselement in zit. Voordeel: het is een stuk goedkoper en eenvoudiger.

Het liefst had ik ‘m een maatje groter gehad: deze is wat klein. Nog beter zou zijn als je niet je handen er in kunt stoppen, maar je voeten. Daar heeft zij (of eigenlijk ik) het meeste last van. Maar goed: het ding werkt, is op tijd geleverd en was relatief goedkoop. Hopelijk helpt het Lieftallige Echtgenote om het warmer te hebben op de bank. Dan kan ik de verwarming een graadje lager zetten 🙂

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

13 gedachten over “Alternatief voor een Stoov warmtekussen”

  1. Geen gedoe met hervullen. Bij onze oude is de sluiting aan het slijten en dat is natuurlijk gevaarlijk. Ook hoeven we geen winter lang nieuw water te gebruiken (200 liter per jaar, al is dat marginaal) en verbruikt het minder energie (geen stilstandverlies in de leiding).

   1. Misschien begrijp ik je verkeerd, maar wij hebben zo’n ouderwetse kruik en hergebruiken dat water gewoon. Kan prima.

 1. Wollen sokken zijn onverslaanbaar! Ook ondergoed van merinowol zorgt dat de thermostaat wel met wat meer dan 1 graad naar beneden kan. Voordeel is dat er geen stekker nodig is;-)

  1. Thermostaat staat hier op max 18c. Gemiddeld is het net boven de 17 en boven veel kouder. Maar inderdaad: merinowol is lekker. Maar daar krijgt ze geen warme handen van 🙂

   1. Meer laagjes merinowol bijvoorbeeld hemdje en shirtje onder de trui en vooral wollen sokken aan de voeten zorgen echt voor warme handen omdat je hele lijf warmer is. Maar goed, dat is mijn ervaring en iedereen is anders.

   2. Ik geef je geen ongelijk! Echter, het probleem zijn haar voeten. Die blijven koud. Met of zonder wollen sokken.
    Serieus, ik heb het met een IR-camera bekeken. De voeten zijn 28C, waar de rest 33-35C is (37C is min of meer de normale kerntemperatuur, en niet de huid uiteraard).

 2. Ik draag zelf dikke rohner sokken en ook nog een thermosoort wollen sokken waar ik het merk niet van weet (niet van die kriebelige goedkope sokken) en daaroverheen de falke cosyshoe. Wie weet een idee om uit te proberen? Ik vind het zelf een goede investering die jaren mee gaat. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *