Belastingaangifte. Tegenvallertje

Geldsnor!

Zo, van de week hebben we weer belastingaangifte gedaan. Het is immers de tijd van het jaar. Lang verhaal kort: we moeten een kleine 400 EUR bijbetalen. Niet zo spannend natuurlijk, maar het is wel bijbetalen.

Waar zit dit verschil in? Welnu: een flink hogere WOZ in 2021 dan waar in de voorlopige aanslag rekening mee gehouden was. En de belastingdienst had ook geen rekening gehouden met de tussentijdse aflossingen waardoor we veel minder hypotheekrente betaald hebben. Daar had ik ook rekening mee kunnen houden – heb ik met beiden niet gedaan.

400 EUR bijbetalen lijkt nog best veel. Maar het is maar net aan 3 tientjes per maand. Dat valt dan wel weer mee.

Voor dit jaar hebben we de voorlopige teruggaaf wel aangepast, zodat het hopelijk volgend jaar beter klopt. Mijn inkomsten zijn dit jaar natuurlijk wat onzekerder, omdat ik meer en meer voor mezelf werk. Maar dat zou alleen een positief effect hebben, omdat ik dan wel recht heb op de inkomensgerelateerde arbeidskorting. Met een jaarinkomen van bijna een ton had ik daar afgelopen jaar geen recht op (en het ook niet nodig, laten we eerlijk zijn…)

Fijn weekend!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Belastingaangifte. Tegenvallertje”

 1. Als je het terug te betalen bedrag omrekent per maand, valt het inderdaad erg mee!

  Mijn meevaller van € €677,- is een ingebouwde meevaller. Als AOW-er kun je kiezen of je de AOW met loonheffingskorting laat uitbetalen of dat je je het pensioen met loonheffingskorting laat betalen. Als ik de loonheffingskorting laat toepassen op mijn AOW, moet ik altijd belasting bij betalen. Als ik de loonheffingskorting laat toepassen op mijn pensioen (een veel lager bedrag dan de AOW), dan krijg ik belasting terug.
  Het is dus iets waar ik zelf voor kies.

  Bij jou speelt iets dergelijks ook een rol. Als jij je hypotheekrenteaftrek in de voorlopige teruggaaf flink had aangepast, had je misschien ook belastinggeld terug gekregen.

 2. heb je de voorlopige teruggaaf nodig ?
  Ik heb de voorlopige teruggaaf ooit uitgezet en doe alleen nog de aangifte.
  Kan ik er nooit naast zitten. Zolang ik nog geld terug krijg natuurlijk.

 3. Nodig om rond te komen? Nee, zeer zeker niet. Maar het jaarlijks terugkrijgen heb ik niets aan. Het wordt maandelijks geïnvesteerd. Levert meer op dan jaarlijks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *