Bezoekersaantallen mei: een kleine beschouwing

Geldsnor!

Ik heb al eerder geschreven over de bezoekersaantallen van mijn blog. En dat ik daar best een beetje trots op ben. In het financieel overzicht van april had ik zelfs beloofd er een maandelijks terugkerend item van te maken in het maandoverzicht. Maar ik heb besloten het als los onderdeel te beschouwen, omdat er best wel wat verandert is in de maand mei.

Ten eerste: Ik heb 13717 “sessies” gehad, en veel daarvan zijn van mensen die regelmatig terugkeren. Dank daarvoor! Deze sessies hebben geleid tot 18.675 pageviews. Dat zijn er slechts 1,36 per bezoeker, fors lager dan op 2 andere blogs die ik draai. Dit komt ook door de opzet van dit blog: een heel goede structuur heb ik niet en het aantal verwijzingen naar andere pagina’s laat te wensen over. Hetzelfde geldt voor de menu’s. En daarbij: de meeste mensen bezoeken de homepage, en daarop zijn de laatste paar berichten te lezen. Dus men hoeft niet naar diverse posts te gaan om ze toch te kunnen lezen.

Ten tweede: ik ben erg blij met reacties. Met alle reacties, afgezien van de Russische pillenverkopers. Daar kan ik niet zoveel mee, maar die komen dan ook nooit op de site. Iedere bijdrage met links of van onbekende gebruikers moet eerst handmatig goedgekeurd worden en dat zal ook niet veranderen. Maar goed, de reacties dus: het is niet alleen erg leuk om te lezen, maar ook vaak erg leerzaam. Zo schromen mensen niet om kritisch te zijn op mijn mening over bitcoins (of andere cryptowaanzin) en elektrische fietsen, of krijg ik gerichte vragen. Of tips voor de oudedagreserve voor ZZP-ers, advies omtrent de keuken en ondersteuning voor mijn idee om voor mezelf te beginnen. Dus: een groot “dankjewel”!

De grote verschillen met april

Begin mei heb ik dit blog geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. En dat is te zien! Het aantal bezoekers lag in totaal 18,52% hoger dan in april, maar bij de mobiele gebruikers was dit +29%. Bij het aantal pageviews lag dit nog hoger: mobiele gebruikers hebben meer pagina’s bezocht. Mogelijk omdat op een link klikken in een bericht makkelijker is dan scrollen en menu’s gebruiken.

Maar ook heb ik veel consequenter geblogd. Eerder plaatste ik nog wel eens meerdere blogs per dag. In mei heb ik dit (vrijwel) niet gedaan: als ik een idee heb om ergens over te bloggen maak ik een concept aan -> en daarna maak ik het af. Meestal tijdens veel te saaie calls :-), en de berichten plan ik dan in voor een bepaalde dag. Altijd om 07:28u. Je kunt maar een tijd kiezen en ik hou van regelmaat. Het is een kleine moeite om iedere dag hetzelfde te doen. Berichten die NIET om 07:28 geplaatst zijn, zijn niet ingepland maar op dat moment geschreven.

Nog belangrijker waarschijnlijk: ik heb geblogd over een aantal grote vraagstukken waar ik zelf mee zit, rondom het voor mezelf beginnen. Daar komt morgen nog een blogje over trouwens, dan weet je het vast. En het staat al klaar…

Ben ik al klaar met bloggen? Nee, zeker niet. Ik kom genoeg dingen tegen om commentaar op te leveren en de bitcoin-mania zal ook niet afnemen. Heb ik concrete doelen gesteld? Nope. Al zou ik wel graag de 150.000 bezoekers dit jaar willen halen en >200.000 pageviews. Dat is precies het aantal wat ik zou halen op basis van de cijfers van mei.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Bezoekersaantallen mei: een kleine beschouwing”

 1. Beste Snor (en andere forumgebruikers),

  Met veel interesse heb ik uw reactie over de huurconstructie op witgoed gelezen. Momenteel doe ik als afronding voor mijn studie (Natuurwetenschap en innovatiemanagement) aan de Universiteit Utrecht een scriptie-onderzoek over de duurzame elementen van deze circulaire economie op witgoed en waarom mensen hier wel of geen gebruik van maken. Graag zou ik u willen vragen of u aanstaande week of de week erna tijd heeft om via een videoverbinding over dit onderwerp te praten. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Jesper ——(achternaam verwijderd door de Snor)

  1. Lieve lezers,

   Als er iemand met Jesper in contact wil komen, stuur dan even een PM-etje naar mij, dan kan ik achter de schermen zijn mailadres aan je doorsturen. Ivm. spam zal ik zijn mailadres niet publiceren.
   Zelf blog ik anoniem en het doen van een interview is daarmee in tegenstrijd, dus helaas voor Jesper kan ik niet verder bijdragen…

 2. Ik lees je blogs graag. Het is leuk om te zien hoe iemand bezig is aan de opbouw van zijn leven. Je schrijft ook duidelijk en onderbouwd over onderwerpen.
  Nieuwsgierig naar je andere blogs. Ik blijf je volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *