Bijzonder weekend & help…Mijn telefoon gaat kapot!

Geldsnor!

Afgelopen vrijdagavond werd mijn post over de stresstest voor hypotheken opgenomen in de “suggested sites” van Google op Android toestellen. Dat was me al een keer eerder gebeurd met een andere post (schijnbaar het teken dat Google vind dat ik nuttige dingen schrijf).

Maar wát een kick. Dit soort dingen duurt 24u, dan neemt Google weer een andere suggestie voor een dergelijk onderwerp (is mijn ervaring, gebaseerd op 2x dat het is voorgekomen). Maar het bezoekersaantal explodeerde werkelijk. Maar liefst 6.000 keer werd het berichtje gelezen in 24 uur. En dat is toch wel een bereik wat ik nooit verwacht had te halen.

Op naar de volgende keer dus maar :-). Ik heb nog wel wat artikelen in “concept” staan, in het notitielijstje van mijn telefoon.

Maar helaas lijkt mijn telefoon te overlijden. Mijn batterij gaat in gunstige gevallen nog 2 uur mee, maar soms ook maar 15 minuten. Lekker een rondje gaan hardlopen met muziek aan is er dus niet bij. Ja, dat is iets waar ik niet veel over blog, of zelfs überhaupt niet heb gedaan denk ik: ik sport vrij veel. 3-6x per week, minimaal een uur per keer en soms een paar uur achter elkaar.

Dat terzijde. Mijn telefoon gaat dus kapot. Deze telefoon is van juni 2017, dus al ruim 3,5 jaar oud. Maar ik wil geen nieuwe. Om 3 redenen:
1. De boel overzetten (bank-apps authoriseren en dergelijke).
2. Het kost geld, voor een apparaat wat ik alleen maar noodgedwongen heb (digid & bankieren, de rest zal me jeuken)
3. Uitzoeken. Ik moet nu weer tijd gaan spenderen aan het uitzoeken wat de beste keuze gaat zijn. Een telefoon van hetzelfde merk? Of toch een andere? En neem ik dan weer sim-only en koop ik het toestel los? Of neem ik een abonnement met een “gratis” telefoon? Want ik kan me voorstellen dat een telefoonprovider wellicht een betere deal krijgt voor het kopen van 10.000 telefoons dan ik alleen.

Ik baal dus een beetje. Ik had gehoopt dat deze telefoon minimaal 4 jaar mee zou gaan. Het zat er ook al een tijdje aan te komen, maar ik stel het graag uit. En dat ga ik nu nog maar een poosje doen. Dan maar altijd aan een oplader: voorlopig ga ik toch nergens heen. Kijken of ik het nog een paar maandjes kan rekken!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Bijzonder weekend & help…Mijn telefoon gaat kapot!”

 1. Het alternatief is de batterij laten vervangen. Dat is vaak de meest economische, maar ook de meest makkelijke oplossing. Wel zal je dan een backup moeten maken (en misschien terugzetten), maar het geeft je wel weer een paar jaar uitstel 🙂

  1. Dat kan ik ook nog doen inderdaad. Schijnt volgens Apple 55 EUR te kosten. Dat is nog wel te doen, stuk goedkoper dan een paar honderd EUR voor een nieuwe telefoon. Ik zal het allemaal eens rustig op een rijtje zetten, zoals “hoeveel maanden uitstel moet dit opleveren om rendabel te zijn”.
   Dank je!

 2. Mijn IPhone 5S is van september 2014. In instellingen batterij zie je welke apps de meeste energie kosten. Dat is bij mij e-mail. Die zet ik alleen aan, wanneer ik de e-mail ga gebruiken. Overige apps heb ik ook aangepast.

  1. Mijn 5S moest ik helaas inleveren toen ik van werkgever switchte in 2017. Was een fijn toestel. Bij mij zijn het niet zozeer de apps die energie kosten, maar de batterij is gewoon erg onvoorspelbaar geworden. Van 100% naar 1% in 10 seconden is geen uitzondering.

   Nu dus ga ik overwegen of ik een nieuwe telefoon “moet” kopen, de batterij ga vervangen, of deze voorlopig toch nog hou aan het stekkertje omdat ik toch niet op reis hoef de komende 7-8 maanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *