Bizarre vondst in de caravan

Geldsnor!

Vorige week hadden we de caravan al opgehaald. Keurig op de oprit gezet, maar verder nog niet zoveel mee gedaan.

Gister ben ik aan het uitruimen gegaan. We zetten de caravan namelijk altijd vrijwel vertrek-gereed in de stalling. Alleen de gasfles en kleren er uit. Maar ja, hij bleek toch wel zwaar te zijn.

Uitruimen dus. Deurtje open, wat dingen er uit. En daar zie ik iets groens in mijn ooghoeken. Ik herken het niet direct, maar een vage herkenning sluimert in mijn achterhoofd. Ik buk, raap het op. Vouw het uit, kijk in het licht. Op zoek naar watermerken. Hoe komt er een briefje van 100 euro in mijn caravan?

Mooie meevaller. Maar mysterieus: de mensen van de stalling hebben geen sleutel. Wij hebben nog nooit 100 euro in het wild gezien. Het is gek. Maar we hebben het afgestort bij de bank. Toch lekker.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Bizarre vondst in de caravan”

  1. Wij hebben dat ook eens gehad. 100 euro gevonden in een een leesboek dat we al jaren in de kast hadden staan. Geen idee hoe dat er ooit ingekomen is. Maar in ieder geval een leuke meevaller.

  2. Bij mij is er een ingebroken en omdat ik het hoorde had inbreker alleen mijn tas meegenomen. Werd gevonden in bosje vlakbij. Er was alleen contant geld uit portemeneé uit, pasjes zaten er nog in, de 50 euro die er als reserve in portefeuille achter paar foto’s had was er nog! . Wist dus altijd wel dat dat geld er was maar was toch verrassing dat het er nog zat

  3. Is inderdaad best gek. Mijn meest bizarre geldvondst was een briefje van 500 euro in het toiletgebouw op een camping. ’t Was wel een beetje bijzondere camping, maar toch. We waren op de fiets. Het briefje is de hele vakantie met ons meegereisd en bij terugkomst heb ik het in zo’n geldautomaat ingevoerd. Keurig 500 euro op mijn rekening bijgeschreven.

  4. Een kennis heeft een heel aantal jaar geleden tijdens een fietstocht van Noord-Amerika naar Patagonië ergens langs de route een rolletje bankbiljetten gevonden. Het bleek uiteindelijk een behoorlijk som geld te zijn (mogelijk crimineel of drugsgeld?). Hij heeft het verstopt in zijn frame en uiteindelijk had de langdurige tocht meer opgeleverd dan dat het heeft gekost. In het begin na de vondst zat hij overigens niet heel lekker op zijn fiets…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *