Blauwbekken in een klein hok

Geldsnor!

Objectief gezien valt kamperen niet te verklaren. We hebben ons woensdag het schompes gewerkt om alles in te pakken en de caravan aan te koppelen. Allebei gewerkt, al was het geen hele dag. Kinderen opgehaald van de BSO en in de avond om 1930 aangekomen.

Om 2100 lag alles in bed en was de tent opgezet. Het is koud, en het koele af tot min 3 buiten. Binnen in de caravan is het een gerieflijke 6 graden boven nul. Het elektrische kacheltje wat we mee hebben blijkt volledig verwoest in de nooit geopende verpakking te zitten.

De caravan is klein, zeker vergeleken met de 200m2 die we thuis hebben. Ons plekje is een fractie van onze eigen tuin.

En toch is het genieten. Alles kost meer tijd en dus gaat het langzamer. Het tempo vertraagt. De tijd bewuster gebruikt. Zalig. Ik geniet.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Blauwbekken in een klein hok”

 1. Brr, wat koud! Mijn ervaring met kamperen in de kou is, dat je om enigszins warm je slaapzak in te kruipen, je veel en vrij intensief moet bewegen. Dat lukt waarschijnlijk niet met slapende kinderen waar je bij moet blijven. Zonder kinderen kampeerden we soms hoog in de bergen, waar het ’s nachts vroor. Met kinderen kampeerden we alleen in de zomer.
  Fijn dat je ondanks de kou kunt genieten!

 2. wij gaan al jaren met een tent op vakantie , zoonlief vond het geweldig. geen prikkelbare dingen zoals een disco , vermaak etc. enige voorwaarde was een pingpong tafel en petanque. verder zagen wij hem de hele dag niet . heerlijk kleine campings (zonder Nederlanders 😉 ) . Het gewoon lopend naar de bakker gaan , samen koffie drinken… heerlijk….

 3. Nog nooit met een caravan op stap geweest altijd met een tent gekampeerd.
  Goede slaapzak doet wonderen. Ooit vonden we het wat fris ’s nachts. Trui en sokken aan en fijn verder slapen. Tot zoon naar de wc wilde, tent open ritste en meldde: maaaam!, het gras is wit! Dat verklaarde ons koude gevoel ’s nachts.
  Daarna ook wel winterkamperen gedaan, toch blijft sneeuw op je tent bijzonder.

  Vorig jaar voor het eerst elektriciteit bij de tent, dat doen we niet meer, nergens voor nodig.

  1. Ja, behalve dat we wel elektriciteit hebben. Het is ook wel lekker en hebben dikke slaapzakken voor de kinderen. Daarmee hebben ze ook vorst in een tentje overleefd:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *