Blog 6 maanden actief: de bezoekerscijfers

Geldsnor!

Sinds september 2020 blog ik redelijk fanatiek op deze site. En eerlijk gezegd vind ik het verslavend. De reacties, de statistieken: heerlijk gewoon. Ik bedacht net dat ik dus exact 6 maanden écht actief ben en besloot om eens te kijken hoe het gaat met de ontwikkeling van de bezoekersaantallen. En ik moet zeggen: het valt me niets tegen!

Januari was de beste maand tot nu toe, vooral dankzij mijn blogpost over de stresstest van de aflossingsvrije hypotheek: meer dan 6000 keer gelezen in een aantal dagen. Maar ook een aantal andere blogposts hebben zeer goed gescoord, zoals de opbrengst van zonnepanelen in de winter (ruim 1500x). Vanaf november heb ik iedere maand meer dan 2000 unieke bezoekers gehad en nu reeds 2 maanden op rij meer dan 10.000 pageviews. Leuk!

Deze maand heb ik de volgende blogs nog op stapel staan:
1. Terugverdientijd van een kip (ja, écht waar!)
2. 2-Euro maaltijden
3. Elektrisch rijden of op brandstof: terugverdientijd van een elektrische auto
4. Isoleren: wat levert het op?
5. ROI van zelf eten verbouwen
6. Is mijn WOZ-verhoging echt zo slim?
7. De waanzin van kernenergie
8. Hallostroom – is het huren van zonnepanelen een goede keuze?

En ongetwijfeld komt er nog een en ander bij.

Conclusie: ik blog over van alles en nog wat. En ik vind het een erg leuke hobby. Het is leuk om reacties te krijgen en zeker kicken als “het Algorithme” bepaald heeft dat een post zinvol is en dus als “suggested” wordt aangegeven, waardoor je opeens honderden bezoekers per uur mag verwelkomen.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Blog 6 maanden actief: de bezoekerscijfers”

 1. Gefeliciteerd en inderdaad leuk he!
  Soms zijn er van die posts die google heel leuk vind wat opeens zorgt voor een influx van mensen….. Zo heb ik mijn AH koopzegels die nu elke maand altijd op 1 eindigt qua pageviews omdat deze bovenaan google naar boven komt. Met elk algoritme aanpassing van google veranderd weer of het hoger of lager komt te staan.

  Overigens is het bloggen voor mij gewoon een handige methode om mijn gedachten op een rij te zetten en ondertussen af en toe ook nog eens leuke comments of overdenkers terug te krijgen.

  Lekker blijven bloggen want ik vind het leuk om te lezen!

  1. Blijf ik zeker doen!
   Ook voor mij is het primair om uiting te geven aan mijn gevoelens en gedachtes. Ik reken toch al alles uit, dan kan ik er net zo goed iets over schrijven toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *