Boontjes komen goed uit de grond

Geldsnor!

Het is alweer eind mei. Enige tijd geleden heb ik boontjes gezaaid in de moestuin: en die kwamen al rap met hun koppies uit de grond.

Het was immers flink nat en niet koud. Inmiddels groeien ze als een malle, al moet ik ze helaas regelmatig water geven. Maar goed: het zijn de goedkoopste en meest verse bonen die je kunt krijgen, absoluut biologisch zonder negatieve gevolgen voor de wereld. Heerlijk!

Ook de aardbeien doen het aardig. Ik heb een stuk of 20 planten in de achtertuin, en een stuk of 15 in de voortuin. Daar staan ze op de rand van de wadi, omringd door bessenstruiken en fruitboompjes.

Het enige wat me opvalt: waar zijn toch de bijen en hommels dit jaar? Ik zie ze slechts sporadisch. Normaliter zoemt en gonst het in de lucht. Nu is het stil… Zou het de natte lente zijn? Of gevolgen van droge jaren? Insecticide? Aziatische hoornaar? Ik weet het niet, maar het valt wel op…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Boontjes komen goed uit de grond”

  1. Een gebrek aan bloemen in je tuin wellicht? Onze bieslook, phaecelia en klaver zit vol bijen en hommels.
    Dit is ons eerste moestuin jaar, dus ik kan niet vergelijken met vorige jaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *