Buitenschilderwerk: zal ik het uitbesteden?

Geldsnor!

Casa Geldsnor is een fijn huis zoals ik al vaker heb gesteld. Maar er moet wel geschilderd worden aan de buitenzijde, en ook aan de binnenkant hebben we nog wel wat deuren die een likje verdienen. Maar, ons huis heeft op de benedenverdieping 10 ramen & kozijnen, een voordeur, een achterdeur en een dubbele openslaande tuindeur.

En dat is nog niet het ergste: al deze ramen & kozijnen zijn voorzien van een vakverdeling: ieder raam is opgedeeld in 4 kleinere ruitjes. Héél veel schilderwerk dus. De bovenverdieping heeft 7 ramen met een soortgelijke verdeling. En we hebben overal houten boeiboorden. En daarbij komt óók nog eens de garage met 2 deuren (met vakverdeling!) en nog 2 ramen (met vakverdeling). Binnenshuis hebben we 14 massieve houten deuren in aluminiumkozijnen.

En nu moet je weten: Geldsnor is best wel reuzehandig. Waterleidingen, gas, elektra, tussenwandjes: ik doe het allemaal. Schilderen kán ik ook best aardig met een zeer vaste hand. Ik heb nog nooit iets afgeplakt, want het is niet nodig. Maar ik heb me er toch een ongelooflijke bloedhekel aan…! We hebben dus een lokale schilder gezocht om langs te komen om een offerte te maken. Op basis daarvan ga ik bepalen of ik het zelf ga doen, of ga laten doen. Lieftallige Echtgenote heeft haar keuze al gemaakt, maar het doet mij wel wat pijn, afhankelijk van de kosten uiteraard.

Welk werk besteed jij uit?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

8 gedachten over “Buitenschilderwerk: zal ik het uitbesteden?”

 1. Wij besteden het uit. We hebben een rode kleur plus donker grijs op de woning zitten. Heel moeilijk te schilderen. Daarom gekozen om het door een schilder te laten doen. Dit vanaf het moment dat we de woning hebben. Maar wij hebben geen strakke hand en ook geen held om hoger dan een meter te gaan.

 2. Afgelopen jaar voor het eerst het schilderwerk uitbesteed. Man deed het altijd zelf maar we worden een dagje ouder. We denken nu: hadden we het maar eerder gedaan! Al die tijd die erin is gaan zitten toen we het nog zelf deden. Het is nu sneller en beter gedaan. De tijd die we over hielden hebben we ruimschoots benut voor onszelf. Dat was ons het geld ruimschoots waard.

 3. Ik kan het goed en netjes zelf, maar buitenschilderwerk besteed ik uit. Dat is vakwerk wat de levensduur van je kozijn ten goede komt. En een kozijn is duur.

 4. Niet heel moustachiaans dat uitbesteden, maar wel begrijpelijk in jouw geval 😉

  Waarom heb je maar één offerte opgevraagd? Ik had bij mijn vorige woning (nog in NL) ook het buitenwerk laten schilderen. Vier offertes opgevraagd en ik verwonderde me enorm over het grote verschil in aanneemsommen!

  Later vertelde de gekozen schilder dat hij heel scherp had ingeschreven omdat hij die maand nog weinig klussen had en meestal tijdens het werk weer vervolgklussen krijgt door voorbijlopende mensen. Dat bleek ook het geval. Die drie dagen werk bij ons leverde hem 2 extra schilder klussen op!

  Hij leverde ook uitstekend werk af. Betere reclame bestaat niet zei hij. Daar moest ik hem gelijk in geven.

 5. Uitbesteden!
  Schuren/schilderen bah….

  En als extra incentive voor jou. Reken eens de tijd om naar je uurloon dat je ermee bezig bent. Ik ben bang dat dit een dure grap is en dat de schilder waarschijnlijk nog goedkoper is ook 😉

 6. We neigen ook sterk naar uitbesteden. Maar dat uurloon is natuurlijk alleen geldig als ik die uren ook zou werken. Maar ik verdien geen stuiver meer. Stel dat ik 4000€ bespaar op schilderuren, dan heb ik dat toch mooi verdiend. Maar eens kijken wat de offerte wordt. Een andere overweging is alle kozijnen vervangen door kunststof en triple glas. Duurder, maar gaat 4-5x langer mee dan schilderwerk….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *