Bwegh! Sneeuw!

Geldsnor!

Het is nog niet helemaal doorgesijpeld in de media. Maar er is een kans op forse sneeuwval in de nacht van donderdag op vrijdag. Of de sneeuw ook blijft liggen kan ik niet beoordelen. Daar hebben we anderen voor. Maar ik zit er eigenlijk helemaal niet meer op te wachten!

Geldsnor is een winterliefhebber in hart en nieren. Het liefst échte winter (zoals het februari-weekje vorig jaar met de sneeuwstorm). Maar ook een échte lente (die bijkans zomer is), en hete, droge zomers met af en toe een onweersbui. Ik hou er van. Ook storm, natte sneeuw en alle andere weersextremen vind ik tof.

Maar sneeuw aan het eind van maart of het begin van april? Dáár zit ik dus niet meer op te wachten. De plantjes en bloemetjes lopen hier volop uit. De hortensia’s staan in het blad, de peer bloeit en de kiwi’s, druif, frambozen, braam etc. lopen ook uit. Net zat er nog een mereltje heerlijk te pikken in de blaadjes om de juiste uit te zoeken voor een nestje. Met een snavel vol blaadjes vloog ze weg, om een paar minuten later weer terug te komen.

Een andere reden dat ik er eigenlijk niet op zit te wachten: ik werk al máánden thuis. Of eigenlijk al 2 jaar. En uitgerekend deze vrijdag heb ik een afspraak aan de andere kant van het land. En sneeuw & verkeer gaat niet altijd goed…Aan de andere kant: in de file staan vanwege sneeuwval is wel één van de fijnste redenen. Jammer dat het ’s avonds al weer weg zal zijn…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *