Byebye, televisieabonnement!

Geldsnor!

Al langer is het een doorn in mijn oog: de almaar oplopende kosten voor televisie en internet. Inmiddels betalen we ruim 55 eur voor een abonnement waar we nauwelijks iets van gebruiken.

Behalve internet natuurlijk. Maar tv kijken, lineair, doen we bijna nooit. Het verschil in kosten is echter minimaal. Dus hebben we het nooit opgezegd.

Nu hebben we dat wel gedaan. Gewoon, omdat het kan. En het scheelt toch 100 euro per jaar, bij een verdubbeling van de internetsnelheid. Niet gek.

Heb jij nog een kabelabonnement?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

10 gedachten over “Byebye, televisieabonnement!”

 1. Hier al jaren alleen het basisabonnement kabelTV van Ziggo. Geen overbodig stroomslurpend extra kastje en meer dan voldoende zenders voor wat we af en toe bekijken. Heb vorige maand met één telefoontje voor de komende 9 maanden € 20 per maand korting gekregen, daarna zien we wel weer verder. Voorlopig betalen we dus € 39 per maand voor 350/35 internet en een stuk of 50 zenders (waarvan er een stuk of 15 in het favorietenlijstje zitten, vooral om nieuws en politiek te volgen).

  1. Wij hadden al het basisabonnement, en nooit een kastje gehad. Maar nu dus ook geen tv meer. Ik kijk het toch niet. Wat mij betreft mag het hele apparaat en alle streamingdiensten er ook uit, maar dat vindt vrouwlief geen goed idee.

 2. Wij zijn vorig jaar naar een internetabonnement gegaan met los NLziet. Dit scheelt bij ons 18 per maand. Enige nadeel is dat je iets nodig hebt om de te streamen, maar we hadden nog 2 kastjes liggen van Apple TV. NLziet gebruiken we ook weinig, afgezien van af en toe een keer journaal en sportwedstrijden.

 3. Nou, ik heb daar wel eens overgedacht, maar ik ben slechthorend, en heb de ondertiteling nodig. Nu blijkt die niet, of zeer slecht aanwezig te zijn als je via internet kijkt. Of zelfs via de Ziggo app. Super onhandig dus. Hiermee worden slechthorenden dus op extra kosten gejaagd.

  1. In de ziggo app kun je de ondertiteling aan zetten, en bij videoland ook. Verder heb ik geen idee. Maar wij hebben lange tijd ook de ondertiteling aan gehad, vooral als we in bed iets keken.

 4. Ik woon nu zo’n 6 jaar op mezelf en ik heb altijd internet only glasvezel gehad. De goedkoopste aanbieder pak ik jaarlijks met 100/100 mbit download/upload snelheid.
  Als ik live tv wil kijken dan kan dat op genoeg andere manieren.

 5. Vanaf december stoppen wij er ook mee, we kopen binnenkort een chromecast en kiezen een streaming dienst. Geen vaste telefoon en geen kabel meer, enkel internet. Gaan van 40eur voor het pakket naar 35eur internet only maar dan dubbel zo snel (in theorie). Chromecast zal na jaartje terugbetaald zijn.

 6. Ik heb ondertussen ook al 3 jaar ofzo geen TV abo meer. Inderdaad jammer dat het zo weinig scheelt. We mogen in Nederland gezegend zijn met goede internetverbindingen, maar door een kartel van providers heb ik toch het gevoel dat we worden afgezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *