Cadeautjestijd in Huize Geldsnor

Geldsnor!

De vaste lezers weten het inmiddels: november is het begin van de cadeautjestijd in Huize Geldsnor. Niet alleen is het de aanloop naar Sinterklaas. Nee, er is meer: in november zijn er 2 van de 3 kinderen jarig.

En nu vond er iets toevalligs plaats: ik was me aan het oriënteren op het af laten drukken van een foto op een vast materiaal. Zo hebben wij in de woonkamer al een heel grote plaat van kunststof, met daarop een foto afgedrukt van één van de reizen die we maakten toen we nog wél met het vliegtuig op pad gingen.

En ook op andere plekken in het huis hebben we grote foto’s hangen, met vaste thema’s: bergen!
Alleen op ons toilet beneden hangen “persoonlijke” foto’s. Persoonlijk als in “daar staan personen op”.

Nouja, in ieder geval: ik wilde een foto af laten drukken op een groot formaat, en het liefst op een harde achtergrond. De ervaring leert dat dit doorgaans mooier is en daardoor langer meegaat. Ook het ophangen is iets eenvoudiger, in mijn ervaring. Met mooie dopjes, om afstand te houden tegen de wand. En geen angst dat er een kinderhandje doorheen gaat, zoals ik wel heb bij sommige canvas foto’s…

En toen kreeg ik een mailtje van een bedrijf dat dit soort producten maakt (en nog veel meer gepersonaliseerde items). Of ik iets van hen zou willen testen. Mijn reactie was tweeledig, of eigenlijk drieledig. Ten eerste maak ik alleen reclame voor producten die ik anders ook zou kopen en waar ik achter sta. Dat is een “interne afweging”. Ik heb alvaker het verzoek gekregen om een stuk reclame te maken, maar dat was voor producten die ik zelf niet gebruik. En ook niet zou willen gebruiken.

In dit geval was het anders, want ik was me al aan het oriënteren op een stukje wanddecoratie zoals zij dit maken. Een klassieke win-winner dus!
Maar ik zat ook nog te dimdammen met mijn anonimiteit. Om iets te krijgen, moet ik een stukje vertrouwen hebben dat mijn anonimiteit bij hen gewaarborgd is. Daar moet ik maar van uitgaan. Vertrouwen geven is vertrouwen krijgen tenslotte!

Omschrijving van de ervaring

Mij is gevraagd er een geheel eigen draai aan te geven. De inhoud van de blogpost maakt niets uit – maar de ervaring was positief.
Ik heb een account aangemaakt. En een foto geüpload in de editor voor de foto op plexiglas. Deze liet keurig de snijmarges zien, en een uitleg dat er geen kritische dingen (tekst etc) rond die marges moet staan.
Na het uploaden en plaatsen van de foto kreeg ik een samenvatting met…de vraag of ik mijn PDF wilde laten controleren! Foutje, lieve mensen! Het was geen “drukwerk” wat gecontroleerd moest worden en het aangeleverde document kon geen pdf zijn. Daar ligt dus een verbeterpuntje.

Ik heb het hele gebeuren op vrijdag afgewerkt, en het gister (maar als ik het type “vandaag”) ontvangen. Mooi op tijd voor de verjaardagen.

Waarom plexiglas? Ik hoor het al bijna door de schermen heen. Dat is plastic. Kunststof. Gemaakt van olie!
Dat klopt. Maar het is ook een ontzettend sterk materiaal, wat jarenlang zal meegaan. Het is duurzaam, in die zin dat het lang meegaat. En voor zolang als het bestaat is de koolstof niet vrijgekomen door verbranding, maar opgeslagen in het product ;-).
En zoals ik al gezegd heb: niets of niemand is perfect. Ook ik koop wel eens iets, omdat het gewoon heel erg mooi is.

En dat is hier mee gelukt. Dus ik ben tevreden. Ik heb nu een foto van 2 van mijn prachtige kinderen, met een prachtige berg op de achtergrond. Het eindresultaat kan ik niet met je delen, want tsja, mijn kinderen staan er op ;-).

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *