Caravan staat weer voor de deur

Geldsnor!

Gister heb ik de caravan opgehaald bij de caravanstalling. Het is tenslotte weer voorjaar en we hopen er regelmatig gebruik van te kunnen maken. En dat is in ieder geval makkelijker als de caravan hier voor de deur staat.

Maar ook als we er niet mee weggaan is het fijn om ‘m hier te hebben. Vrouwlief wil de caravan “pimpen” met mooiere gordijntjes en kussen(hoezen) naaien. Ik ben zelf vooral aan het kijken naar mogelijkheden om elektrisch te verwarmen (ipv. op gas) en eventueel een zonnepaneel mee te kunnen nemen om een boordaccu te laden. Aan de andere kant heeft dit een zeer lage prioriteit: we gaan dit jaar vooral in de zomer op vakantie!

En ondanks het feit dat de zomervakantie ons naar de bergen brengt, hoop ik dat we geen verwarming nodig hebben. Het is dus vooral een theoretisch projectje. Wel moet de caravan een beurt hebben, over een paar weekjes.

Het fijnste aan de caravan op de oprit zijn de geurtjes: zodra je de deur of de disselbak open doet, ruikt het naar vakantie. Heerlijk! Nog een paar maandjes, en dan gaat de Familie Snor een maand lang op vakantie!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Caravan staat weer voor de deur”

  1. Misschien even de APV erop naslaan hoelang de Caravan op eigen inrit mag staan (als je dat al niet gedaan hebt). In onze gemeente mag dat 3 dagen en daar controleren ze ook op. Iets met veel Boa’s a de coronatijd.
   Het dievengilde wil ook wel eens in de gaten houden wanneer de Caravan er staat en wanneer niet.
   Genoeg negatiefs. Veel plezier met de Caravan.

   1. Dank je. Er gelden hier in de gemeente geen regels voor caravans op de eigen oprit. Wel langs de openbare weg.
    Er is wel een paraplu-artikel, waarin staat:
    “Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.”

    Hier zitten een aantal dingen in: de lengte is geen 6 meter en de hoogte niet meer dan 2.4 meter. En het wordt ook wel bijzonder als de gemeente zou vinden dat dit schadelijk is voor het aanzien van de gemeente. Mijn oprit is bijna 18 meter lang, plus daarna nog een stuk van oprit over de stoep die nog eens 3 meter is. Maw: het is 21 meter van de openbare weg tot aan de garage langs het huis. Het is dus bepaald niet bepalend voor het uiterlijk aanzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *