Circulaire tafel: symbool voor een productief weekend

Geldsnor!

Het afgelopen weekend was een zeer productief weekend in Huize Geldsnor. Dankzij een regeling met vrienden kon zoonlief met hen mee naar zwemles, waardoor ik de ochtend vrij had. En daar heb ik gebruik van gemaakt! Ik ben nog altijd bezig met de zolderverbouwing en heb de ochtend besteed aan het plaatsen van deurbeslag. Een klink in een deur is namelijk gewoon erg handig. Wel goed opletten dat je de deur niet dichtslaat voordat de klinken er aan zitten, omdat er ook nog geen gat voor de klink in de deur zat…Maar gelukkig sloeg de deur niet dicht.

Daarna heb ik een ondervloer gelegd op de ontstane kamer, wat dienst doet als mijn kantoor. Het is niet groot, ongeveer 10m2, voorzien van een dakraam en airco (al wordt die pas in mei opgehangen) die ook verwarmt. Mag ook wel, het is nu 16 graden op zolder en dat is een prima temperatuur voor een slaapkamer, maar voor de meeste mensen te koud om echt lekker te kunnen werken.

Na de ondervloer kwam natuurlijk de laminaatvloer. Zorgvuldig uitgezocht op internet. Karwei & Gamma voeren beiden hetzelfde assortiment en zitten allebei net zo ver weg tov. mijn huis. Maar de Gamma was nét goedkoper (jep, noem mij een vrek ;-)). Dus daar gehaald. Inmiddels ligt ook de vloer er in, drempeltje geplaatst en is het nog slechts het plaatsen van de wanden over een paar weken -> eerst moet de schoorsteen weg en dat is sloopwerk en daar ga ik geen nieuwe muren aan blootstellen.

Maar, eindelijk is ook mijn eikenhouten tafel af. Een zeer basic ontwerp, maar wel vrijwel circulair. Ik heb de tafel namelijk gemaakt van de wagondelen wat eerst onze vloer op de benedenverdieping was. Deze planken waren maar liefst 4cm dik en de tafel is dus ook tamelijk zwaar geworden. Ik schat een kilootje of 70. De tafel is afgedekt met een doorzichtig PVC-folie (enkele mm’s dik) wat dan weer niet circulair is maar er wel voor zorgt dat de tafel langer meegaat. Ik ben erg tevreden met het resultaat: nu kunnen we weer prettig met z’n vijven aan tafel zitten én het broodbeleg op tafel zetten.

Al met al was het een zeer productief weekend. Erg content met de resultaten en weer lang en hard gewerkt!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Circulaire tafel: symbool voor een productief weekend”

  1. Ik heb ook zo’n tafel gemaakt, en een bankje aan één kant. Dat bankje kan ook als salontafel gebruikt worden(die heb ik niet en met verjaardagen gebruik ik dus dat bankje)
    Ik heb het afgelakt met Glitsa-lak, vond ik toen een goede optie, en nu nog. Verkleurd niet en is makkelijk af te nemen want het moet ook praktisch zijn tenslotte.

    1. Wij hebben het gebeitst (nouja, wij…). Een bankje zit nog in de overweging, maar dan vast aan de muur. Salontafels hebben we teveel (serieus, we hebben er 3).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *