Cyber Week & Black Friday: een volledig overzicht van al mijn aankopen!

Geldsnor!

Het is weer zover. Of eigenlijk: het is weer zover geweest. Het ligt alweer ruimschoots achter ons: de zgn. “Cyberweek” en Black Friday. Een overgewaaid concept uit de VS, waar men massaal geld spendeert aan van alles, de dag na Thanksgiving.

En uiteraard wordt het iedere keer groter en grootser. Tegenwoordig is het een week van aanbiedingen, of zelfs een maand. Met hele blogposts over hoe je hier op voor te bereiden, en te beoordelen of het een goede aanbieding is.

Zo ook in Huize Geldsnor. Maandenlang hebben we bijgehouden in lijstje wat we wilden aanschaffen. Om dan dus ook goed te kunnen kijken of een aanbieding ook een échte aanbieding is. Hele categoriën gemaakt, draaitabellen en allerlei scenario’s bij diverse winkelketens. We hebben lijstjes gemaakt van wat we willen hebben in de categoriën “elektronica en gadgets”, “kleding”, “speelgoed” en “parfum en andere verzorgingskneut”.

Hieronder volgen ze, stuk voor stuk:

Elektronica en gadgets

Kleding

Speelgoed

Parfum en andere verzorgingskneut

Zoals je ziet aan de lijstjes, zijn we hélemáál los gegaan, net als vorig jaar. We hebben álles gekocht wat op bovenstaande lijstjes staat. Gekkenhuis!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

10 gedachten over “Cyber Week & Black Friday: een volledig overzicht van al mijn aankopen!”

 1. Prima! Als je niets koopt, koop je ook geen onnodige reut.

  Maar het probleem van Black Friday is toch niet dat er van alles in de aanbieding is? Wat mij betreft is het dat ik dus de rest van het jaar getild wordt.

  1. Veel van de aanbiedingen zijn geen “aanbiedingen”, maar zijn in de periode vanaf de zomer in prijs verhoogd.
   Of zijn aanbiedingen in de categorie “kerststol”. Ieder jaar opnieuw zijn de kerststollen in de aanbieding bij de supermarkt. Nu 1.99 ipv. 3.49!

   Nope! De rest van het jaar kán ik geen kerststol kopen!
   (nu vind ik die sowieso niet te nassen, dus dat komt wel aardig uit).

 2. Ik had iets nodig (echt) en ging per ongeluk zaterdag naar de winkel. Korting 0%!. Zag ik maandag dat er 30% korting gold. Te vroeg gepiekt …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *