De eerste 10 bomen zijn “geplant”

Geldsnor!

Naar aanleiding van een artikel van SVMV over CO2 compensatie heb ik, na wat research, besloten om mee te doen met Corekees. Let op: dit artikel is NIET geschreven in overleg met Corekees en ik krijg hier niets voor terug (ik zou het wel waarderen als ze mij anoniem houden natuurlijk, want ze weten adhv. de referral-code wie ik ben). Ze hebben wel een referral-programma, dus mocht je besluiten hieraan mee te doen: (edit: ze hebben geen referral programma meer)

Als je die code ingeeft krijg jij 1 boom gratis, en ik ook. Worden we allemaal beter van. Corekees heeft als doel om 1 miljoen bomen geplant te hebben in 2024. Daar steun ik ze graag bij, en voorlopig ben ik ingestapt met 5 bomen per maand. Dit kost me iets minder dan 100 EUR per maand, en mocht het bos in vlammen opgaan of er iets anders onverwachts gebeuren, dan kan ik me nooit enorm branden. 100 EUR per maand is een bedrag wat ik eerder uitgaf aan snoep, sigaretten en McDonalds bezoek. Dus dit doel is sowieso gezonder!

Waarom doe ik hier aan mee? In mijn privé-leven heb ik zoveel gedaan als redelijkwijs mogelijk is om milieuvriendelijk te zijn. We consumeren zo min mogelijk (maar dat “min mogelijk” kan nog beter!), verbruiken weinig elektriciteit (dwz, we gebruiken heel veel, maar hebben ook 32 zonnepanelen), rijden elektrisch en verbruiken zo min mogelijk gas. Volgend jaar volgen de warmtepomp en inductiekookplaat en dan ben ik helemaal van het gas.

In mijn tuin staan wat bomen, goed gevulde borders en niet-gespitte grond. Veel meer CO2-opslag en beperking kan ik zelf niet meer doen. Als Corekees 5 bomen per maand plant voor mij, dan kan ik de rest van mij CO2-uitstoot meer dan compenseren. 5 bomen leveren 220kg CO2 beperking per jaar op (44kg per boom aldus Corekees). Maal 12 betekent dit 2640kg per jaar. En dat blijf ik jaar op jaar doen – dat is in ieder geval de gedachte. Met 100 bomen compenseer ik ieder jaar de CO2 uitstoot van mijn huishouden voor de categoriën vervoer & energie. Overigens is het ook mogelijk om “losse bomen” te kopen zonder abonnement.

Uiteindelijk hebben we 1 planeet. 1 leven. Wij zijn de eerste generatie die niet alleen weten wat er gebeurt met de planeet. We zijn ook de laatste generatie die er nog IETS aan kan doen. Doe mee – maak onze wereld beter. Bij voorkeur door zelf minder te verbruiken via conventionele methodes. Vervolgens (of parallel) door wat stenen uit je tuin te halen, het blad niet op te ruimen en planten te laten groeien. En dan, als je er aan toe bent: koop een boom. Ik heb er nu dus 10 – en ik ga voor de 100 volgend jaar. En, met een beetje mazzel, levert het over een aantal jaar nog geld op ook!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “De eerste 10 bomen zijn “geplant””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *