De Grap van het Nieuwe Telefoonabonnement

Geldsnor!

Al eerder schreef ik over mijn aflopende telefoonabonnement. Na veel uitzoekwerk heb ik besloten te verlengen bij dezelfde provider. Dankzij de corona-situatie ben ik niet veel uit huis en daardoor gebruik ik weinig data. Ook bel ik maar zelden (alles gaat via Teams en dergelijke).

Conclusie: ik kon wel een kleiner abonnementje gebruiken. Bellen & sms-en was namelijk onbeperkt en de hoeveelheid data die ik kon verstoken was 7gb. En die verbruik ik nooit:

Data verbruik per maand, en “moving average” over 3 maanden

In het aantal belminuten heb ik me minder verdiept: ik kwam nooit boven de 80 uit, dus 100 was prima. Met het nieuwe abonnement had ik de kosten behoorlijk gedrukt! Van 16.44 EUR zou ik naar 8.5 EUR gaan. Bijna 100 EUR per jaar. Maar, die data wordt toch wel wat krapjes. Er is een aantal flinke uitschieters te zien. De eerste was de vakantie (juni 2019), de tweede een zakenreis. De volgende piek (juni 2020) was wederom vakantie, en hetzelfde geldt voor november 2020. Dat was vooral een Teams-meeting waarbij mijn telefoon hotspot was op een parkeerplaats langs de snelweg…

Maar goed, met mijn nieuwe abonnement moest ik dus wel gaan oppassen: 2500mb was in 32% van de maanden niet voldoende. Met wat passen en meten zou ik daar echter wel uit moeten komen.

En zo geschiedde. Tot in juni er een aanbieding voorbij kwam, van mijn provider. Tussentijds abonnementen verkleinen mag niet, maar vergroten wel. En zo gebeurde het dus dat ik een groter abonnement heb genomen: onbeperkt bellen en sms-en plus 10.000mb data. Ruim genoeg om nooit ergens naar te hoeven kijken. En de kosten? 12 EUR per maand. Nog steeds 53,28 EUR per jaar goedkoper dan het oorspronkelijke abonnement, maar met meer data dan dit vroegere abonnement.

Ik vind het een goede grap!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “De Grap van het Nieuwe Telefoonabonnement”

  1. Afgelopen vakantie heb ik door “slecht” wifi met beperkingen (geen video’s e.d.) een hotspot aangezet op mijn mobiel. De eindconclusie na 5 dagen vakantie. 26 GB verstookt 🙂
    Gelukkig heb ik een onbeperkt abbo van mijn werk (met eigen bijdrage van 10 euro) waarbij dit kan. Geen zorgen, wel internet, en geen beperkingen. Ideaal!

    Voor mijn eigen abbo (eigen nummer vind ik toch ook wel handig voor bankzaken enzo) heb ik een 250/1000MB profiel wat door mijn dualsim constructie overkill is omdat die data nooit wordt gebruikt. Maar voor 7,16 vind is de besparing als ik zou overstappen naar een goedkopere aanbieder amper te vinden (letterlijk 1 tot 2 euro) waardoor het hooguit 12-24 euro per jaar scheelt.. En tja terug naar prepaid…. Dat doe ik niet.

  2. Ik denk dat we dezelfde provider hebben. Ik had 1000 en kon een maand geleden ook naar 10.000 en ook voor die prijs.
    Meestal verbruik ik maar de helft van de 1000 en heb dus nu wel heel veel over

  3. Ik kreeg vorige maand zomaar een bericht dat ik voortaan maandelijks 13gb extra krijg, gratis en voor niks. Best fijn want de laatste tijd gebruik ik steeds vaker internet buitenshuis. Ik had maar een heel klein abonnement dus dit is voor mij eindeloos veel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *