De keuken is er uit

Geldsnor!

Goed voor een actieve leefstijl: je keuken er uit halen! De keuken is nu helemaal leeg (de ruimte, de keuken zelf is dus helemaal weg). Was even hard werken, maar het is gelukt. Zo’n gestort granieten/betonnen werkblad is nog best zwaar. En kwam er helaas niet in 1 stuk uit. Of in 2…Een paar duizend, eerder.

De afzuigkap hebben we weggegeven, via marktplaats. De rest is naar de stort. Nu is er iemand beneden bezig met alle leidingen infrezen: nieuwe elektra (3 groepen + een kookgroep extra…), waterleidingen verleggen, afvoer verleggen en dat soort ongein.

Nu heb ik buiten een tijdelijke keuken: de oven en koelkast heb ik daar weer opgebouwd in de kast waar ze in zaten. De magnetron heb ik er naast gezet en ook de frietpan staat klaar. Naast de normale buitenkeuken, ook wel bekend als gasbarbecue.

Het was dus even stil op het blog, want het is hier binnen niet stil :-). Drukdrukdruk!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “De keuken is er uit”

    1. Vanaf gister in de opbouwfase. Heel wat stroom bijgetrokken, gefreesd en dat soort dingen gedaan. Mooi werk. Maandag begint de stucadoor. Dan zal het er al heel anders uitzien.

      1. Laat wel de muren eerst heel goed drogen voordat je de keuken laat plaatsen. Bij mijn buren is het hele werk in één week tijd gedaan. Een paar maanden later hadden ze de schimmel in de kastjes zitten. Alle achterwanden moesten vervangen worden. Zo zaten ze 2 keer in de zooi. En konden ze alle etenswaren uit de kasten vergooien.

      2. De keuken wordt geplaatst aan het einde van de maand, begin volgende week wordt er gestucadoort. 10 dagen droogtijd (voor een vrij dunne laag), ik hoop dat het genoeg is. De dikste gaten (oa. ingefreesde leidingen) zijn reeds gister en vandaag ingesmeerd, zodat het langer kan drogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *