De private lease: lease bedrag bekend

Geldsnor!

Eerder plaatste ik al een bericht over de kosten van de private-lease auto. We zijn de opties aan het doornemen om deze goedkoper te maken: afkopen, verlengen of het contract oprijden.

Inmiddels zijn de kosten bekend: het zou 55 EUR per maand goedkoper worden om het contract te verlengen. Niet slecht, want ik had er in de basis al niet op gerekend dát het goedkoper zou worden. Maar toch is dit het geval.

Ook zou er eenmalig 1560 EUR worden verrekend (ten gunste van ons), omdat feitelijk de hele contractduur aangepast zou worden met terugwerkende kracht.

Toch gaan we dit niet doen: het bedrag is immers veel hoger dan wat noodzakelijk zou zijn geweest om het goedkoper te maken dan de andere optie, namelijk een goedkopere auto kopen na het oprijden van het contract. De prijs had 485 EUR per maand mogen zijn. De totale kosten worden nu 610 EUR per maand, en met verrekening van de genoemde 1560 EUR nog altijd ~590 EUR.

Bovendien zijn er enkele ontwikkelingen tav. mijn werkgever en de plannen om voor mezelf te beginnen als “echte startup”. En die zijn niet gunstig. Daar kom ik morgen op terug…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “De private lease: lease bedrag bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *