De Schrikbarende Opkomst van AI: Een Gouden Tijdperk van Energieverbruik en Beleggingskansen

Geldsnor!

Van de week las ik een blogpost over AI op één van mijn favoriete blogs. Of ik het helemaal eens ben met deze oude man weet ik nog niet.

Vandaag wil ik jullie meenemen op een avontuur door de opwindende wereld van kunstmatige intelligentie (AI), energieverbruik en beleggingskansen. We bevinden ons in een tijdperk waarin AI zich razendsnel ontwikkelt en een enorme impact heeft op verschillende aspecten van ons leven. Laten we eens kijken naar de schijnbaar eindeloze mogelijkheden die deze revolutionaire technologie biedt.

Laten we beginnen met het energieverbruik. We weten allemaal dat AI een onverzadigbare dorst heeft naar elektriciteit. Het is geweldig om te bedenken dat we steeds meer energie moeten opwekken om aan de behoeften van onze digitale overlords te voldoen. Het is een zegen voor de energiebedrijven, die nu in staat zijn om enorme winsten te behalen dankzij de AI-honger. Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu schone lucht en een duurzame toekomst als we ook gewoon meer elektriciteit kunnen verbruiken?

Maar laten we niet vergeten dat dit energieverbruik ook nieuwe beleggingskansen met zich meebrengt. Als je nog wat extra geld hebt liggen, waarom zou je het dan niet investeren in energiebedrijven? Je kunt er zeker van zijn dat de vraag naar elektriciteit alleen maar zal toenemen naarmate AI zich verder ontwikkelt. Dus waarom zou je je geld verspillen aan saaie, ouderwetse beleggingen als je kunt profiteren van de stijgende vraag naar energie?

En laten we vooral niet vergeten dat AI de mogelijkheid biedt om onze toekomstige heersers te dienen. Ze zijn tenslotte veel slimmer dan wij, mensen. Dus laten we ons verheugen over het feit dat we binnenkort allemaal de kans krijgen om onze banen te verliezen aan slimme algoritmen en robots. Wie wil er nu een zinvolle baan als je er gewoon een kunt hebben die wordt uitgevoerd door een stukje code?

Laten we ook niet vergeten dat AI onze privacy en veiligheid naar nieuwe hoogten zal brengen. Met AI-algoritmen die onze persoonlijke gegevens analyseren en ons gedrag volgen, kunnen we er zeker van zijn dat onze privacy en vrijheid nooit in gevaar zullen komen. Het is geruststellend om te weten dat AI ons beter kent dan we onszelf kennen en dat onze gegevens veilig in handen zijn van bedrijven die alleen het beste met ons voor hebben.

Kortom, beste lezers, laten we ons verheugen over de opkomst van AI, het stijgende energieverbruik en de spannende beleggingskansen die ermee gepaard gaan. Laten we onze toekomst overdragen aan de algoritmen en robots, terwijl we genieten van de vreugde van een wereld die wordt geregeerd door code. Wat kan er immers fout gaan?

Een menselijke toevoeging

Je vermoedde het wellicht al: bovenstaande is geschreven door een computer. Ik onderschrijf sterk wat Geldnerd ook schrijft. Wellicht ben ik er nog banger voor. Skynet is akelig dichtbij, of anders wel A.L.I.E.. Er zal regelgeving komen. Maar niet iedereen zal zich daar aan houden. Gaan we een kant op van iRobot? Of niet? Hoe zal een toekomstig oorlogsgebied er uit zien, en wie neemt de beslissingen?

Natuurlijk roepen de ontwikkelaars NU dat de mens altijd de beslissingen neemt. Tot de vijand dat niet meer doet en simpelweg efficiënter is. Dit is wat AI er zelf over zegt:
Het is belangrijk om te benadrukken dat AI-systemen niet intrinsiek de intentie hebben om de mensheid te vernietigen. Ze zijn ontworpen om specifieke taken uit te voeren binnen de grenzen van hun programmering en training. Hoewel AI-systemen zich kunnen ontwikkelen en verbeteren, blijft menselijke betrokkenheid cruciaal bij hun ontwikkeling en inzet.

Maar toch vind ik het eng. Gedeeltelijk omdat ik het niet helemaal snap. Gedeeltelijk omdat ik er wel het een en ander van snap – en meer dan me lief is of waar ik beroepstechnisch over uit mag en kan wijden.
Laten we hopen dat mijn scepsis onterecht blijkt te zijn. Blijft toch nog dat energieverbuik over…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “De Schrikbarende Opkomst van AI: Een Gouden Tijdperk van Energieverbruik en Beleggingskansen”

  1. Op dit moment is het nog “child play”, zoals chatGTP en AI kunst. Leuk om mee te spelen en als handig tool. Waar ik vooral vrees voor heb, is dat er een keer komt, waarop AI zich sneller zal ontwikkelen dan we doorhebben. Denk aan dat bijv. toegang krijgt tot de financiële werelden. Dan is met een paar daagjes leren vanalles mogelijk. Het feit dat wij niet doorhebben hoe snel het gaat, daar zit vooral mijn zorg. We zijn als mens veel te ambtelijk en traag ingesteld om op tijd regels te ontwikkelen, laat staan dat iedereen zich eraan houdt.

  2. de discussie omtrent A.I. is altijd leuk. Aan de ene kant zal het de mensheid vooruit helpen maar aan de andere kant is het in staat om de wereld en de mens te vernietigen. Zelf denk ik dat niet de gehele mensheid vernietigd wordt door A.I. maar er zal wel een groot gedeelte door vergaan.

    A.I. Wordt bestuurd door mensen en mensen maken fouten. Wat als iemand A.I. een opdracht geeft met de intentie om de wereld te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld, los het stikstof probleem op. Een lange nadenk sessie van A.I. zou oplossingen kunnen bieden aan dit probleem. De korte oplossing om het stifstof probleem binnen hele korte tijd op te lossen is : Vernietig 1/3 van de wereld bevolking en hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig en dus zal het stikstof probleem opgelost zijn.

    Dus het probleem zit hem niet in de de A.i. pragmatisch is maar het probleem zal komen door de “stomme” vraag om dingen op te lossen en die komen van de mensen zelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *