“De vaatwasser is vol”, zegt ze dan…

Geldsnor!

Laat ik 1 ding vooropstellen: Lieftallige Echtgenote is fantastisch. Ze is lief, leuk, gezellig en bloedmooi. Geldsnor is een gelukzak! Maar er is één ding waar ze echt vreselijk slecht in is: de vaatwasser inruimen.

Meermaals zegt ze dat dit apparaat vol zit. Geldsnor loopt naar de vaatwasser. Ik geloof er niets van. En inderdaad: met speels gemak kan er nog een hele maaltijd bij (qua afwas).

Pannen die schots en scheef staan. Bakjes met tussenruimte. De vuilste dingen bovenaan: echt geen idee hoe ze het doet. Inmiddels is het mijn taak geworden om deze volgestouwd te krijgen. Alles heeft zijn plek, en door sommige dingen er uit te laten (zoals 7liter pannen of ovenschalen) past er simpelweg meer in.

Enfin, zij zal claimen dat ik niet kan poetsen 🙂 Hoe zit het bij jou?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

11 gedachten over ““De vaatwasser is vol”, zegt ze dan…”

 1. Mijn vriend zit ook vaak te tetrissen in de vaatwasser. Vaak met succes. Maar soms pluk ik er dan achteraf dingen uit die niet op een plek stonden die nog bereikbaar was voor de waterstralen, en die dus ook niet schoon geworden zijn. Die mogen dan nog maar een rondje.

  1. hahah, leuk. Ik wilde net een reactie gaan schrijven dat ik denk dat er ergens een gelijkenis zit met tetris. Daar ben ik goed in, en dat ben ik eveneens met het inpakken van de vaatwasser.

 2. Mijn partner is vooral heel goed in het verplaatsen van dingen als hij gaat opruimen, dan staat alles er nog maar op een andere plek en is het “opgeruimd”
  Ik heb pas sinds 5 jaar een vaatwasser, ervoor het zo’n 45 jaar met de hand gedaan en vond het lastig de beste inruimmethode te vinden. Maar nu lukt het me prima. Alleen staat de vaatwasser achteraf aan de verkeerde kant vd keuken, die is 4×6 en heeft aan beide kanten een aanrecht. Wat uit de vaatwasser komt moet dan weer nar de andere kant worden gebacht omdat daar de voornaamste aanrecht staat

 3. Precies hetzelfde hier. Ik tetris dat ding vol en kijk ook of het eea nog schoon kan worden. Sommige dingen zijn beter/makkelijker om even met de hand te doen.

  We willen onze vaatwasser wel een keer vervangen. Deze zat bij de woning die we 3 jaar geleden gekocht hebben en hij is eigenlijk qua indeling niet zo praktisch. Maar hij doet het nog prima dus we wachten zo lang mogelijk. Vorig jaar wel eventjes gezocht naar een nieuwe maar op dat moment was er weinig keuze, waren ze erg duur en slecht leverbaar.

 4. Een van de voordelen van alleen wonen, ik maar dan ook alleen ik ben verantwoordelijk voor de huishoudelijke aangelegenheden. Heb een tijdje een vriend gehad waar ik niet mee samenwoonde , maar die vaak bij mij was. Hij wilde mij dan gaan vertellen wat ik allemaal wel niet verkeerd deed in het huishouden ,terwijl hij buiten af en toe koken en de afwas doen niets bijdroeg. Niet de enige reden waarom de relatie niet meer is ,maar bijgedragen aan de relatie in stand houden heeft zijn gedrag zeker niet.

 5. Mijn moeder is heel erg goed in het inruimen van de vaatwasser. Alles past erin, ondanks dat ze een kleinere versie hebben.
  Maar iemand die echt goed kan volstouwen is mijn schoonzus. Als je ziet wat die allemaal in de kofferbak van hun auto weet te duwen als ze met zijn allen plus grote hond met vakantie gaan! Alles past precies, je kunt nergens meer een hand tussen krijgen. Volgens de kinderen zijn ook haar opbergruimtes in huis zo ingericht.

 6. Idem hier, mijn man is van mening dat hij de afwasmachine zelf veel beter kaninruimen dan ik (of de kinderen) en ik laat hem graag in die waan….;). Grappig dat mannen een klusje als afwasser inruimen kennlijk graag doen,… Anne J.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *