De vakantie komt er weer aan

Geldsnor!

Sinds deze week hebben mijn kinderen zomervakantie (regio zuid). Heerlijk: het doet me aan vroeger denken. De lange zomerdagen, het kijken van de Tour de France bij mijn opa en oma. Het vooruitzicht dat we ergens in die periode met stramme beentjes op de achterbank zaten en vroeg in de nacht vertrokken naar de Franse kust.

Zelf gaan we eind volgende week op vakantie. Met de PHEV en de sleurhut die we inmiddels al enkele jaren naar tevredenheid gebruiken. We rijden rustig in 2 dagen naar de Alpen, maar vertrekken wel midden in de nacht (een uurtje of 4). Dan hebben we in de vroege ochtend al heel wat afstand gehad en zijn we in ieder geval onderweg.

Vorige week heb ik ook de caravan gewogen. Oef, een stukje realiteitszin bood dit wel…Onze caravan mag 1300kg wegen en woog maar liefst 1260kg. Zonder fietsen, zonder gasfles, zonder kleding, zonder toilettas van Lieftallige Echtgenote, maar met de vaste bedbodem en matrassen.

Dit weekend wordt het dus kilo’s sprokkelen. De voortent en stokken gaan in de dakkoffer. Een aantal haringen blijft thuis, evenals een aantal borden en metalen bestek. Te zwaar! Misschien kunnen we ook nog wel met een pannetje minder en de pionnetjes van het Monopoly spel thuis laten. Misschien zelfs de girale versie kopen, zodat we ook het Monopoly geld thuis kunnen laten?

Dat is onzin natuurlijk. Wel hebben we besloten onze fietsen thuis te laten. Ik ga gewoon een aantal keer hardlopen in plaats van fietsen. Dat is gunstiger voor mijn tijd (een uurtje hardlopen is een hele inspanning, een uurtje fietsen nauwelijks) en voor het gewicht (van de caravan én van Geldsnor zelf!).

Ook ga ik op zoek naar meer inspiratie. Ik ben op het moment érg druk. Niets wat ik niet overleef, maar wel dingen die veel tijd kosten. Maar gelukkig ook energie opleveren en mij daarmee geen energie kosten.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “De vakantie komt er weer aan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *