Dit is het moment om zonnebrand te kopen

Geldsnor!

Geldsnor is nog steeds op vakantie. Maar door een opmerking van Lieftallige Echtgenote werd ik vandaag gewezen op iets moois: dit is het moment om zonnebrandcrème te kopen!

Na een matige of slechte zomer, zitten de winkels volop met voorraad die ze niet verkocht krijgen. En die voorraadruimte is duur: het spul zelf heeft geld gekost, maar ook de nieuwe meuk voor het winterseizoen moet ergens opgeslagen worden. Voorraden moeten dus op!

En zo doet de omstandigheid zich voor dat Nivea zonnebrandcrème nu maar 9€ kost ipv 25. En hier smeren we met Nivea. Niet omdat het goedkopere spul niet werkt, maar omdat Nivea minder vlekken maakt in de kleding. Dus wij hebben vast ingeslagen voor volgende zomer!

(en dit geldt eveneens voor zomerkleding die wij nu met 60 procent korting kopen. Voor de kinderen, volgende zomer!)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Dit is het moment om zonnebrand te kopen”

    1. Wat ik begreep is dat dit zo is na opening en niet vanaf productiedatum? Evengoed zal het in het voorjaar wel op gaan (de eerste) en de andere in de zomer. Factor 50:-)

  1. Och ja, kinderkledij op voorhand kopen is in ons gezin nooit gelukt: ofwel waren ze kleiner dan voorzien was, ofwel waren ze net veel meer gegroeid dan gedacht 🙂 kinderen en hun groei kan je niet voorspellen is onze ervaring.
    Wel hebben we altijd een voorraadje tweedehands kledij liggen die we van vrienden krijgen.
    Als onze kindjes de kleren zijn ontgroeid, gaat alles weer naar een volgend gezin en de minder mooie stukken gaan naar de kringwinkel. Als we nog kledij te kort hebben, zoeken we eerst tweedehands en nieuw kopen doen we enkel als het echt niet anders kan. Kledij nieuw kopen vinden we eigenlijk onverantwoord ivm de impact op de omgeving enz. Voor kinderkleding geldt dat nog meer dan voor volwassenen kledij.

  2. Hoelang kun je zonnebrand bewaren? Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden te gebruiken. Dit staat op de verpakking zo aangegeven: een geopend potje met een getal en de letter M (van maand). Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert.

    Tekst van de website KWF Kankerbestrijding. Ter info!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *