Dit verandert er voor mij per 1 juli op gebied van werk, geld en inkomen

Geldsnor!

Gister las ik een artikel op nu.nl met de titel: “dit verandert er voor jou per 1 juli op gebied van werk, geld en inkomen”.

Nu dacht ik, ik zal er eens doorheen bladeren om te kijken wat er zoal anders gaat zijn vanaf midden deze week.

Telecommunicatiewet: alleen nog bellen mét toestemming

Het eerste waar het artikel het over heeft, daar heb ik misschien wel wat aan: de verandering in de telecommunicatiewet. Er mag niet meer gebeld worden naar mensen tenzij er toestemming is. Helaas is het bij mij zo dat iemand anders soms mijn nummer geeft aan allerlei bedrijven. Zij dénken dus toestemming te hebben. Ik ben dus bang dat deze wet voor mij weinig soelaas biedt. Maar op zich is het goed dat het systeem verandert van “opt-out” (bel-me-niet-register) naar “opt-in”.

Stuntprijzen voor bier & wijn

Er mag vanaf 1 juli geen grote korting meer gegeven worden op bier en wijn. Niet langer 2 halen, 1 betalen, maar nog slechts 25% korting maximaal. En het doorgeven aan minderjarigen wordt verboden (ik dacht dat dit al verboden was, overigens). Dat is iets wat ik van harte verwelkom: mijn vrouw komt nogal wat alcohol gebruik tegen in haar werk. Maar: de hoeveelheid alcohol die wij drinken per jaar kunnen we op een bierviltje schrijven, zonder klein lettertype te gebruiken. Het gaat dus geen groot effect sorteren op onze financiën.

Goedkope spullen worden duurder

Niet langer goedkope troep importeren vanuit China of andere landen: het einde van goedkope kneut van AliExpress en consorten. Hier word ik héél blij van! De vervuiling en verspilling die met die goedkope kneut in de hand word gewerkt is schrijnend, evenals de valse concurrentie die het oplevert. Maar je raadt het al: zelf gebruikten wij dit al niet. Dus financieel heeft dit geen invloed op ons huishouden.

Huurbevriezing & huurverhoging

Hier kan ik heel kort over zijn: wij hebben een koopwoning. En dus geen enkele last of profijt van welke huurmaatregel dan ook. “Het zal me jeuken”, zou ik zeggen als ik nog in militaire dienst was. Dat ben ik niet. Dus interesseert het me gewoon niet, en dat zonder te krabben.

Plastic flesjes, energiemeters en energietarieven

Plastic flesjes krijgen statiegeld. Topidee, ben ik al jaren voor. Zelf gebruiken we ze echter niet. Maar de positieve invloed er van zal enorm zijn.

Ook kunnen oude energiemeters vanaf 1 juli niet meer overschakelen naar het laagtarief. Maar Huize Geldsnor heeft een slimme meter. Want ik wil statistieken uitlezen en daar is zo’n ding uitermate handig voor.
De energietarieven? Tsja, terug naar het krabben. Ik heb een 3-jarig contract en betaal dus niet zoveel. Dit nog los van de 10.000kwh aan elektriciteit die wij zelf produceren.

Minimumloon & AOW

Het minimumloon stijgt, maar veel te langzaam en veel te weinig. Hier heb ik zelf geen “last” van, maar de scheefgroei wordt er niet kleiner van. Daar is nog een grote slag te slaan.

Maar de conclusie is vrij eenvoudig: er verandert helemaal niets in Huize Geldsnor vanaf 1 juli. Toch geruststellend.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *