Doneren aan de bank

Geldsnor!

Al langere tijd ben ik op zoek naar een groter maatschappelijk nut. Niet makkelijk, met een commercieel beroep. Maar ik doe mijn best. We roepen hier in Huize Geldsnor dan ook al tijden dat we allebei bloed willen gaan doneren.

Dit heb ik uiteindelijk toch lange tijd uitgesteld. Een beetje angstig voor de naald, ook al heb ik in mijn leven al vele malen ergere pijnen meegemaakt dan een stom naaldje. Maar het was een goed excuus. “Vergeten”. “Doen we volgende week”.
Maar gisteravond zaten we aan de eettafel in de keuken te praten. En hadden we het er opnieuw over. En meteen besloten om het ter plekke te plannen. En zo geschiedde! Dus nu worden wij (Lieftallige Echtgenote en ik) allebei bloeddonor. Binnenkort heb ik een afspraak bij de Sanquin voor de “keuringsafspraak”.

Ik verwacht niets geks: ik heb nooit een bloedtransfusie gehad. Ik ben nooit ziek, ik sport redelijk tot veel. Ik heb geen erfelijke ziektes onder de leden (voor zover bekend) en geen andere risicofactoren. Die keuring moet ik dus wel door zien te komen. Je krijgt er uiteraard niets voor, behalve wat drinken en “snacks” na afloop. Ik ben nu al benieuwd naar die snacks!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

5 gedachten over “Doneren aan de bank”

  1. Ha, welkom. Doe mijn collega’s de groeten. Je mag gewoon eten en drinken vóór je eerste afspraak (dat maakt niet uit voor de bloedtesten). En bij de donaties willen we altijd dat mensen van tevoren ruim voldoende gedronken hebben en genoeg gegeten hebben (zodat je wat vocht en energie overhoudt voor jezelf na je donatie).

    De roze koek is befaamd, maar we hebben een ruim assortiment…

  2. De snacks zijn fantastisch (en stiekem ook de reden dat ik heen ga ;))! En natuurlijk op je gemakje een halve kilo afvallen. Alleen maar voordelen.

      1. Ja, wordt hier ook altijd grappend gebruikt om die snacks nadien te verantwoorden natuurlijk 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *