Droog gebleven

Geldsnor!

Zo, het weekend zit er op. Het water is aan het zakken. Een bruin/grijze laag blijft achter in de uiterwaarden en op de sportvelden. We zijn droog gebleven. Niet alleen wij, maar het hele dorp en de omliggende dorpen. Lang leve de dijkwerkzaamheden van de afgelopen 25 jaar.

Het zag er komisch uit, de afgelopen jaren: het werken aan alle dijken. Hoogwater hebben we al jaren niet meer gehad. Zelfs in de winter stond er maar zelden water in de uiterwaarden. Laat staan in de zomer: de afvoer is de afgelopen jaren zo laag geweest dat alle stuwen gesloten waren en de Maas een lange vijver was. Nu was het dus anders. Maar is het meegevallen. De schade? Vooral groot voor de boeren (alle oogst in de uiterwaarden is verloren). Maar verder eigenlijk helemaal nul, in mijn directe omgeving. De vrienden die we hebben helpen met evacueren zijn ook droog gebleven.

Nu? Nu verder naar alle dag. Morgen een nieuw blogbericht. We hebben namelijk een mega-grote-impulsaankoop gedaan!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *