Druk op de zaterdagochtend

Geldsnor!

Vorige week hebben we een hoop dingen op onze kar gegooid, met het doel om “een keer” naar de stort te gaan. Dat is het voordeel aan je eigen oprit en een eigen kar: je loopt naar beneden, gooit het op de kar en het komt wel een keer. De zolder is nu klaar, constructief tenminste. Er komt geen nieuw afval meer waar ik de kar voor nodig heb.

Maar de kar was nog lang niet vol, en ik wilde toch van de zooi af. Dus stond gisteravond in het teken van snoeien. We hebben aan de voorzijde een kleine 30 meter ligusterhaag staan, en aan de achterzijde nog een 15 meter beukenhaag. Ook aan de zijkant hebben we nog een paar meter beukenhaag: 6 meter breed, en een meter diep. En 3 meter hoog: laddertje nodig dus!

De buren keken ons wat meewarig aan. Welke dwaas gaat nu op vrijdagavond (we waren om 21:40 klaar) de heg snoeien? Wij dus – maar zo hebben wij vaak onze binnenpretjes vanwege het feit dat zij 3x per week de auto wassen (echt waar), 2x per week de ramen lappen en de planten nog water geven als het regent. Nog los van de bladblazers als er een blaadje op de oprit ligt. En hier is helaas geen woord aan overdreven. Maar moeten ze ook heerlijk zelf weten.

Maar nu was de kar dus vol, en heb ik die vanochtend snel naar de stort gebracht. Snel is relatief: ik was schijnbaar niet de enige die het idee had om op zaterdagochtend naar de stort te gaan. Maar goed. Het is wat het is. Lang wachten. Nu zijn zoonlief en dochterliet met Lieftallige Echtgenote naar de zwemles.

Vanmiddag barbequen met vrienden, vanavond een rondje fietsen (20km) en een spelletje spelen met andere vrienden. Morgenochtend hardlopen. En natuurlijk de bergetappes van de Tour kijken als het allemaal een beetje meezit!

Fijn weekend!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *