Een bijzonder fijne Kerst gewenst

Geldsnor!

Kerst is voor ons ieder jaar opnieuw een feestje. Niet zozeer vanuit een bepaalde familietraditie of geloofsovertuiging. Sterker nog: ik geef het je te doen om iemand te vinden die atheïstischer is dan ik.
Kerst vieren wij zelden (lees: nooit!) met mijn familie. Mijn ouders zien we nog wel met de kerst, maar broers, zussen, ooms en tantes, neefjes en nichtjes: nope. Ten eerste gaat dat lastig: de grootste afstand (voor hen die in Nederland wonen, er wonen er een paar in het buitenland) is meer dan 320km.

Ten tweede: ik vind het te druk en het is me de moeite waard. Ik geef weinig om mijn directe gezin en nog minder om hun kinderen, laat staan de ooms en tantes. Ik weet niet eens hoe ze heten. Dat zijn allemaal lange verhalen, waar je hier niet op zit te wachten. En ja, Kerst is de tijd van verzoening. Maar er is niet echt iets om mee te verzoenen. Het is zoals het is.

Maar desondanks vind ik deze periode fantastisch. Vlak voor kerst vieren wij met alle vrienden het jaarlijkse kerstdiner. Staat ook als wederkerend item in de agenda. Die dag werk ik niet – nooit. En de kinderen zijn bij opa & oma logeren. Dit doen we al bijna 20 jaar (het vieren, niet de oppas). En het is altijd leuk en iets om naar uit te kijken.

Ook dit jaar weer. En dat weet ik zeker, want dit bericht is gepubliceerd ná bovengenoemd evenement.

Lieve volgers, bezoekers en reageerdeers: Fijne Kerstdagen.

(nog geen Nieuwjaar, want er komen nog wat blogposts aan dit jaar!)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Een bijzonder fijne Kerst gewenst”

 1. Ha Geldsnor,

  Bedankt voor al je fijne blogposts. Mooi dat je je energiekennis zo goed en toegankelijk hebt kunnen delen met je lezers. Fijne Feestdagen!

 2. Fijne feestdagen! Geniet van de vrije dagen met je gezin!
  Hier wordt dat waarschijnlijk niets, wegens aanhoudende ziekte bij de gezinnen van mijn dochters. Geeft niets, we halen de schade wel weer in. In religieus opzicht heb ik net als jij niets met kerst, dus een kerstdiner en kerstgourmetten kan net zo goed een week(je) later!

 3. Fijne dagen en bedankt voor alle leuke en intressante posts dit jaar.
  Vooral op het punt van energie heb ik veel geleerd.
  Gisteren luisterde ik ook een intressante podcast met de titel “De problemen van de energietransitie” op het “V for Valentine” kanaal. Dit kanaal is wel een beetje conspiracy achtig vaak, maar deze aflevering vond ik wel intressant.
  Ben benieuwd wat jij er van vindt. 🙂
  Misschien zitten er veel onjuistheden in en waarschijnlijk allemaal allang bekend voor je, maar denk dat de gemiddelde Nederlander niet zulke kennis heeft.
  Dit is de link naar de YouTube aflevering want ze laten verschillende slide zien.
  https://youtu.be/WzxdAxpnQjc

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *