Een deel van de kinderopvang geregeld

Geldsnor!

Zoals bekend bij de vaste lezers: recentelijk ben ik weer aan het werk gegaan. De eerste week zit er ruim op, en ik heb het als erg prettig ervaren. Ik ben nu veel op kantoor geweest, maar dat is logisch aan het begin. Ik moet me alle systemen nog eigen maken, en natuurlijk ook kennis maken met iedereen. Wie heb ik nodig? Wat moet ik gedaan krijgen en hoe krijg ik dit het beste voor elkaar? Wie is mijn klant, en hoe tikt deze? Wat willen ze horen, wat wil ik niet zeggen en welk spanningsveld moet ik dus managen?

Wat mijn werk (qua invulling) echter bemoeilijkt is het feit dat er wachtlijsten zijn voor de kinderopvang. Niet van jongste dochter: die was al onder de pannen. Maar de andere 2 hadden slechts op 1 dag buitenschoolse opvang (BSO). En dit moest worden uitgebreid met nog 1 dag BSO, en 2 dagen voorschoolse opvang. Ik kan het gevoelsmatig niet maken om pas rond 09:30 op kantoor te verschijnen, zoals je wellicht kunt voorstellen.

Inmiddels is de voorschoolse opvang geregeld en is het nog slechts een paar weekjes doorbijten en noodoplossingen inzetten. De naschoolse opvang is een groter probleem: de donderdag (die ik nodig heb) is een populaire dag. En die wachtlijst duurt lang, want er staan nog een paar kinderen op de wachtlijst. Balen, maar het is niet anders.

Ondertussen ben ik ook in afwachting van het eerste loonstrookje. Spannend!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Een deel van de kinderopvang geregeld”

  1. Terwijl hier een puber rondloopt, oftewel constant met zijn mobiel bezig is, blijkbaar moet de klas de hele tijd met elkaar appen, en een negen jarige grieperig op de bank rondhangt met een i-pad, vraag ik me af, hoe doen jullie het dan met een week carnavalsvakantie?
    Het enige lastige voor mij is de wekker die vroeg gaat. Ongeveer op de tijd toen wij nog werkten. En dat ontwen je heul vlug.
    Groet uit de Achterhoek.

  2. Jongste is 1 jaar en 10 maanden en ik heb haar alvast op de wachtlijst voor voor- en naschoolse opvang laten zetten op dins- en donderdagen. Ze kunnen niet toezeggen dat er een gegarandeerd plekje is als ze 4 is. Gemiddeld maken kinderen 6 jaar gebruik van buitenschoolse opvang. Had ik haar voor haar geboorte moeten aanmelden? Het is me wat…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *