Een nieuw huis: gaat Geldsnor verhuizen?

Geldsnor!

De vaste lezers weten het: de Geldsnor wil nooit meer verhuizen. Tenzij naar zijn droomwoning. Daar heb ik meerdere varianten van in mijn hoofd, op verschillende locaties in Europa.
Maar recentelijk kreeg ik een huis doorgestuurd door Koos Werkeloos.

Een huis wat vrijwel perfect is! Meer dan 400 m2 woonoppervlak (het dubbele van ons huidige woning) en 1.7 hectare grond! Perfect voor mijn voedselbos en moestuin en helemaal ondersteunend aan onze droom om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Bovendien heeft de woning 36 zonnepanelen (een beetje weinig, gezien de oppervlakte van de daken). Tevens is er volop historisch besef: het is gelegen op een voormalig landgoed, waar in 1578 een kasteel stond. Genaamd “De Snor”! Helaas is deze vlak voor mijn tijd gesloopt (in 1839, toen mijn overbuurvrouw nog jong was). Bwoah! In die tijd werd het nog gewoon winter!

Het huis kent ook wel wat nadelen. De woonkamer is wat beperkt (40m2), maar dit wordt weer goed gemaakt door een ruime keuken van 58m2. Met openslaande deuren. Bizar, die makelaarstaal. Het zijn namelijk net zo goed dichtslaande deuren. En als ze niet open kunnen, dan zijn het geen deuren maar muren. Maar goed, iets met beroepen eindigend op “aars”.

Alle gekheid op een stokje: het is bijzonder dat iemand die mij niet kent, een pand kan vinden wat zó dichtbij mijn smaak en wensen ligt. Zelfs de locatie is vrij gunstig, midden in de (oostelijke) Betuwe: Dodewaard. Qua kleurstelling, materiaalgebruik en stijlelementen: het had mijn huis kúnnen zijn.

Er moet nog wel wat geld in om het helemaal eigen te maken

In de keuken zou ik nog een paar duizend euro kwijt zijn: een afzuigkap wil ik nooit meer boven mijn hoofd hebben. Die hoort in de kookplaat. Ook het patroon van de 6-kantige tegels in de badkamer vind ik veel te onrustig. Tegeltjes overheen lijmen.

Maar het ergste is buiten… Zo mooi het binnen is en het hoofdpand, zo lelijk is het terrein. Betonplaten (met scheuren), veel verharding en oude gebouwtjes in dubieuze structurele staat. Wel met veel ruimte voor zonnepanelen. Er valt wel wat van te maken!

Maar helaas: het pand kost 1.5 miljoen EUR. Tegen de huidige rente is dat (op 100% hypotheek) bijna 5.000 rente per maand. De ruime 4.000 EUR aflossing tellen we nog even niet mee. En de 2000 EUR stookkosten per maand zijn ook niet mals…
Persoonlijk lijkt het me ook leuker om een klusproject op te pakken en dit op te knappen. Maar ook dat gaan we voorlopig maar niet doen…Ik heb namelijk “gezworen” dat dit onze laatste hypotheek is.

Huize Geldsnor blijft dus gewoon nog even waar deze nu staat!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Een nieuw huis: gaat Geldsnor verhuizen?”

 1. Oh wow, dat is veel geld voor 1 huis hè?
  Wij wonen nu 16 jaar in ons ‘kan ermee door’ huis, dat op de voor ons perfecte locatie ligt, vlakbij scholen/hobby’s/winkels/vrienden enz
  Er is ruimte genoeg voor ons gezin van 5, met z’n 240m2 woonoppervlakte.
  Daarenboven hebben we het huis zo ingericht dat het zijn eigen hypotheek en nog een heel stuk meer, zélf afbetaald.
  Fantastisch zou je zeggen, maar wij hebben onze eigen gouden kooi gemaakt. We kijken nog af en toe rond, maar we kúnnen niets beters vinden om in te wonen.
  Achja, derdewereldprobleem.
  Onze ervaring, na 8 eigen panden en heel veel verbouwingen is: je eigen huis ken je door en door, een ander huis kan nog zo mooi/perfect/ideaal lijken, er duiken altijd onvoorziene dingen op.
  We hebben momenteel ff geen nood aan onvoorziene dingen ?
  Intussen gaan we rustig verder met het verbeteren van ons eigen huis. Misschien wordt het nog ooit ons droomhuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *