Een Perfecte Dag

Geldsnor!

Gister, zondag 10 januari, was voor mij een perfecte dag. We werden wakker zonder wekker. De kinderen werden wakker, en mochten nog even bij ons in bed. Heerlijk spelend en keuvelend gingen we de dag in.

Volgens ons vaste ritueel in het weekend ging ik naar beneden, zette de oven aan voor de broodjes en ging de honden uitlaten. De zon scheen, alles was bevroren en “mijn” torenvalk was op jacht boven de akkers.

De ochtend vorderde gestaag. De kinderen waren met de duplo aan het spelen en namen bezit van onze woonkamer. Ik was lekker een boek aan het lezen en mijn zoon kwam af en toe naast mij zitten om een boek te lezen. Samen hebben we (het waren vogelboekjes ;-)) nog wat vogelhuisjes opgehangen.

Na de lunch zijn Zoonlief en ik op de racefiets gestapt. Ik heb een aanhang-fietsje voor mijn racefiets, zodat hij achterop echt mee kan trappen. Dat voel je ook écht als je bergop gaat (en vooral ook als hij niet meetrapt). We zijn ons achterliggende heuvelland ingereden en hebben een kleine 15km gefietst in het heerlijke januari-zonnetje.

Plaatje komt van http://fietsverhuurdejong.nl/verhuur/aanhangfiets/

Aan het eind van de middag begonnen met lekker koken, terwijl de kinderen lief aan het spelen waren. Het was zo’n dag. Zo’n dag waarop alles perfect is en niets tegenzit. Geen gemopper, geen gezeur. Zo’n dag die me doet beseffen dat we het heel goed hebben en dat we de juiste weg ingeslagen zijn met ons streven om meer thuis te zijn en vroeg te stoppen met moeten werken. Zo’n dag om je zegeningen te tellen: we zijn gezond, we hebben geen financiële stress, en een goede relatie. De kinderen zijn fantastisch: we zijn gelukkig.

Ik hoop op nog veel meer perfecte dagen!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Een Perfecte Dag”

  1. Klinkt inderdaad heel goed! Ik krijg mijn zoontje niet zo gemakkelijk op de fiets, en hij is iets te oud voor een fiets aanhangertje. Dat wordt nog een hele uitdaging als hij het volgend jaar naar de middelbare school gaat…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *