Een rib uit m’n lijf

Geldsnor!

Vroeger gingen Lieftallige Echtgenote en de Snor voor weinig geld op vakantie. We gingen (in den beginne, en da’s 20 jaar geleden) met bus & trein door Europa. Gewapend met niet meer dan 2 rugzakken en de kleren die we aan hadden gingen we op vakantie. De tent, slaapzakken en kookgerei zaten in die 2 rugzakken. Onze vakanties waren goedkoop. Onze eerste autovakanties kostten niet meer dan 700 EUR voor 3 weken, inclusief brandstof. We zochten campings uit op basis van het feit of ze een zwembad hadden. Met zwembad viel af, want daar waren ook kinderen.

De wereld is inmiddels nogal anders en vooral ons gezinsleven is anders. Jaren geleden gingen we op vakantie naar een Ver Land waar we een Grote Trektocht maakten. Duizenden EUR’s kostte de vakantie. Enkele jaren terug met 5 man naar een ander Ver Land voor een bruiloft. 6.000 EUR verder. Vorig jaar met een camper naar de Noordkaap. Althans, dat was het idee maar zoals wellicht bekend: daar kwam iets tussen. De camper hebben we niet geannuleerd (en de vakantie was fantastisch).

Aankomende zomer blijven we in Nederland. Een weloverwogen beslissing, volledig los van corona: we hebben net onze jongste dochter gekregen en die kan simpelweg nog niet zo lang in een auto zitten. Een ritje naar Zwitserland (mijn favoriet), Frankrijk (ook hoog favoriet), Italië (Mwah…) of Oostenrijk zit er daardoor sowieso niet in. Het is dus een bungalowpark geworden. Helaas door mijn Major FuckUp met de vakantiedata heb ik maandag een extra week geboekt, maar juist in de duurste week van het jaar. 1800 EUR voor een grote bungalow…

Een rib uit mijn lijf. We hebben serieus overwogen om een caravan te kopen, om op die manier goedkoper uit te zijn (je kunt alles uitrekenen én alles recht rekenen). Maar daar zien we voor dit jaar toch van af. Volgend jaar “nieuwe ronde, nieuwe kansen”!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Een rib uit m’n lijf”

 1. Herkenbaar. De duurste periode en als cadeautje ook nog heel druk. Zo gingen wij ooit naar Center Parcs met zoonlief in de krokusvakantie. Het zwembad was geweldig als het niet zo ontzettend druk was geweest.
  Nu is dat anders door Corona.
  Wij gaan overigens al met de kinderen op zomervakantie naar Griekenland sinds ze klein waren. De eerste vakantie met zoon (oudste nu 21) toen hij 7 maanden was. Met het vliegtuig naar Spanje. Hij vond het geweldig. Hele vlucht geen kik gegeven. Onze kinderen doen het heel goed op zonvakanties. Dol op strand en zwembad. Zij blij, wij blij. Het kost een paar centen dat is waar. De uitdaging is zoeken naar een locatie die wel gezellig maar niet te druk is, voor een redelijk bedrag. Tot op heden is dat altijd gelukt.
  Door Corona hebben we vorig jaar een huisje van Landal gehuurd en dat was ook oké. Dit jaar gaan we verhuizen en komt er niets van vakantie in de zomer. Misschien gaan man en ik in het najaar nog een paar dagen weg. Zoon gaat met vrienden (als het kan). Dochter heeft een beetje pech.

  1. Onze kinderen doen het denk ik best goed op zonvakanties. Maar ik denk (weet wel zeker) dat je mij daarna in een gesticht kunt stoppen. Ik heb een hekel aan het strand, kan chronisch niet tegen stilzitten en hou niet van zwemmen op plekken waar ik de bodem niet kan zien :-).
   Volgend jaar gaan we lekker met de caravan naar kleine, simpele campings in de bergen.

  1. Absoluut! Ik heb helaas jaren gekend dat ik meer dan honderd nachten in een hotel bleef voor het werk. Vandaar dat ik hotels Ed niet meer met vakantie associeer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *