Een saai maar goed weekend tegemoet…

Geldsnor!

We hebben dit weekend exact 0 plannen, afgezien van “de moetjes”. Het moetje van zaterdag is zwemles van Zoonlief. En zondag “moeten” we naar het oefenuurtje omdat hij zwemles niet zo leuk dreigt te vinden. Dus even de lol er terug in brengen.

En verder hebben we gewoon geen plannen. Niets, noppes, niente, nada. Wellicht gaan we zaterdagavond allebei (om de beurt) sporten. Ik fietsen, Lieftallige Echtenote hardlopen. Helaas had ze de laatste keer nogal last van haar voet (zij heeft “moeilijke voeten” en moet nieuwe inlegzooltjes), dus of ze het gaat doen weet ik niet. Alternatief is dat zij ook een rondje gaat fietsen, maar dan moet eerst haar voorband vervangen worden. Het ventiel is lek en daar is weinig aan te lijmen. Wellicht dat dit meteen een andere activiteit naar boven brengt, want ik weet wel wie de band mag gaan vervangen…

Ook zal ik de zolder op moeten ruimen: dinsdag beginnen ze eindelijk aan de zolderverbouwing. Het had nogal wat voeten in aarde om de aannemer eindelijk aan het werk te krijgen, maar gelukkig is het dan volgende weekend klaar: de schoorsteen is dan weg en dan kan ik zelf aan de slag om het “even af te maken”. De plannen voor het volgende weekend liggen dus al wél klaar…

Dit weekend zal verder ingevuld worden met, vermoedelijk, uitgebreid koken. En een bezoekje aan mijn ouders want die gaan binnenkort 5 weken op vakantie (pensionado’s…). En natuurlijk flink in de tuin aan de slag, want het onkruid groeit als een malle. Dat haal ik niet allemaal weg: ik haal het pas echt weg als ik een alternatieve plant er voor heb. Maar ik moet het wel in toom zien te houden: ik heb namelijk een “wortelonkruid”. En die moet ik uitputten. En da’s vermoeiend werk!

Heb jij nog plannen?

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Een saai maar goed weekend tegemoet…”

 1. Lekker hoor een weekend zonder plannen. Ik hou er van. Zwemles is al even voorbij als moetje. Dochter is inmiddels 16 en zoon volwassen. Een dipje in leuk vinden hadden ze allebei, tot aan huilen toe bij dochter. Komt weer goed.
  Wij zijn bezig in ons nieuwe huis. Het huis is uit 1991 maar nieuw voor ons.
  De aannemer is met de badkamer bezig en manlief schildert samen met mijn vader. Ik ben voor het opruimen, vegen en catering. Er zit een koffiemachine in de keuken en die geeft heerlijke koffie. Keuken is pas 11 maanden oud en naar onze zin, dus mag blijven. In de loop van de middag sluiten de kinderen ook aan en dan eten we in de tuin. Dat wordt bestellen of afhalen. Zondag koken we wel weer zelf.
  Mijn vaste taakje is het ophalen van de broodbestelling bij een bakker in een ander dorp. Een paar boodschappen doen en langs de slager. Normaal doen man en ik dat samen (de een naar de bakker, de ander boodschappen etc).
  Fijn weekend.

 2. Klinkt als een druk, maar gezellig weekend.
  Ik ben vanaf vanmorgen 7 uur bezig aan naaiwerk afronden. Zo naar de tuin, waar een borrel is en vanmiddag naar de film in Delft.
  Morgen naar de bieb en een stuk lopen. Mijn hopeloze voeten worden steeds beter door Voetentraining.nl. Er zijn speciaal opgeleide voetenfysio therapeuten. Met de kennis van nu spijt van de Hallux Valgus operatie.

  1. Oh, ik ben nu 60 en heb al heel mijn leven Hallux Valgus vroeger durfde ik de operatie niet aan omdat er veel negatieve verhalen waren over de nasleep. Ben juist er weer over aan het nadenken of ik toch niet voor een operatie moet kiezen. Maar het is dus niet zo dat met alle kennis van nu het een eenvoudige ingreep is???

   1. Steunzolen, scheve teen. Heel vervelend. Kwam tijdens lockdown niet meer verder, had een slijmbeursontsteking links onder linkerteen.
    Check YouTube op voerentraining en wat er over geschreven wordt.
    Speciaal opgeleide fysiotherapeuten.
    Twee jaar terug bij de fysiotherapeut door knieproblemen. Geen idee waar het van kwam. Nu weet ik het dat het door de voet komt. Mijn teen is nu al een stuk rechter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *