Efficiënt apparaat, die ambtelijke molen!

Geldsnor!

Toegegeven: de titel lijkt misschien wat cynisme te tonen. Maar het is in dit geval echt waar: onze gemeente is een efficiency wonder!

Al eerder had ik bericht over onze subsidie voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer.
Dit project heb ik recentelijk afgerond. En natuurlijk overal mooie foto’s van genomen: hoe is het afgekoppeld, waar is het afgesloten en waar stroomt het water nu naar toe?
Een en ander heb ik geplot op een kadastraal kaartje. Keurig iedere regenpijp genummerd, en de foto’s die corresponderen met de afvoerpijp met dezelfde nummers genummerd. Da’s een gekke zin, ik weet het.
Maar het werkte als een trein! Ik had een ontvangstbevestiging gevraagd (40 foto’s is niet per se evident dat dit een mailbox in komt). En de ontvangstbevestiging kreeg ik vrijwel direct. De dag er na kreeg ik de bevestiging dat alles in orde was, en dat de medewerkster het subsidiebedrag ging markeren om vrij te geven voor betaling.
Poef. En toen was het 7 februari. 7 werkdagen na afrondingen van het project: het geld staat op de rekening. Fantastisch! Daar betaal ik graag belasting voor!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Efficiënt apparaat, die ambtelijke molen!”

  1. Dart soort processen zijn toch altijd wel heel soepel? Ten minste, zolang je in de ‘bakjes’ past en alles juist, volledig en tijdig aanlevert.

    Het wordt pas ellendig als er een uitzondering van toepassing is, of je (god verhoede) je iets incompleet of met de verkeerde stempel aanlevert.

    Bij corporates is het trouwens niet beter…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *