Eind van het dierentuin-abonnement

Geldsnor!

In Huize Geldsnor zijn we bezig met budgetteren voor het volgende jaar. En zo hebben we al wel het een en ander gevonden. Flinke besparingen op de (helaas overleden) honden, incidentele uitgaven en bepaalde andere dingen.

Maar ik kwam nog iets tegen, waar ik gister nog eens aan herinnerd werd: de dierentuin. We hadden een abonnement op de lokale dierentuin. Niet heel duur, een paar tientjes per persoon per jaar. Toen we dit abonnement afsloten, pre-corona, hadden we echter 3 betalende gasten.

Inmiddels zijn we met 5. De kosten van destijds 120 EUR per jaar zijn inmiddels opgelopen tot 225 EUR per jaar. En uiteraard “levert het pas geld op” als we minimaal 3x geweest zijn: 3x een parkeermunt en 3x50km mag je er dus nog bijtellen. Nog eens 45 EUR bij elkaar.

Het dierentuin-abonnement zorgt dus voor 270 EUR aan kosten per jaar. Een behoorlijk bedrag. En uiteraard is het ook geld waard om leuke dingen te doen. Dat vinden we héérlijk: herinneringen bouwen. Maar het feit is: we kennen deze dierentuin inmiddels uit ons hoofd. Het was één van de weinige uitjes die haalbaar waren tijdens de corona-periode.

En een ander feit is: we zouden daar nu geen 3x naar toe gaan in een jaar. Je gaat wel vaker “omdat je het abonnement tóch hebt”. Maar uit vrije wil doe je dat niet snel. De conclusie was dan ook simpel: vanaf eind 2022 hebben wij geen abonnement meer op de dierentuin.
Betekent dit dat we geen leuke dingen meer gaan doen in 2023? Nee, natuurlijk niet!
Maar naar de lokale dierentuin gaan we voorlopig niet!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

One thought to “Eind van het dierentuin-abonnement”

  1. Wij hebben ook een abonnement op de lokale dierentuin. Ook voor onze volwassen (thuiswonende) zoon en dochter van 17. De dierentuin ligt op 4,5 km van ons huis. Even op de fiets/elektrische scooter en we zijn er. Het is voor ons gezin ideaal om even met z’n vieren op stap te gaan of soms met een van de kinderen. Ze stellen regelmatig voor om even te gaan. Zoon en dochter gaan ook zonder ons. Man en ik lopen er regelmatig een uurtje. Gewoon om te wandelen. Even bij de olifanten kijken en de rode Panda’s. We vinden het ook wel fijn om de dierentuin in onze stad een beetje te steunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *