Eindelijk weer naar huis

Geldsnor!

Bijna een week lang ben ik van huis. Maar alle afspraken zitten er op en de beurs waar ik was is afgelopen. Morgen vlieg ik weer naar huis (dwz. morgen mijn lokale tijd, vandaag jullie tijd) om zondag weer te landen. De negatieve PCR is binnen. Het was interessant, zeker qua mensen kijken. Zo zijn er verschillende types “beurs-bezoekers”. En hier laat ik graag even mijn gedachten de revue passeren.

De Sprinter

Ik heb iemand gezien die langs iedere “booth” ging. Allemaal (voor zover ik kon nagaan, ik had mijn eigen agenda). De beste man vroeg overal naar een visitekaartje en ging vervolgens zonder verder een woord te wisselen naar de volgende. Geen idee wat de achterliggende gedachte was: toen ik hem de eerste keer voorbij zag zoeven was ik in gesprek bij de algemene categoriën (dus alles door elkaar). En de andere keer zag ik hem in heel specifieke gebieden. Madness…

De Digitale Sprinter: Sprinter 2.0

Dan hebben we de digitale sprinter. Die loopt langs iedere booth, en maakt overal een foto. Bliksemsnel, zonder echt te kijken wat er is. Meerdere mensen gezien die het zo aanpakken. Net zo bizar. Er is ook een luie variant: die neemt alleen foto’s van de gangen en niet van de verschillende exposanten langs de gangen. Nóg zinlozer.

De Nerd aka. de Inspirator

Geuzentitel. De Geldsnor is een nerd (als je het nog niet doorhad). Zij gaan langs stands met technologisch moeilijke producten en zijn zeer geïnteresseerd in het hoe, wat, waarom en of het niet anders kan. Leuke mensen om mee te praten. “Business wise” schiet je er doorgaans geen klap mee op. Maar er zijn uitzonderingen: ze praten met iedereen, hebben een goed begrip van de technische mogelijkheden en de beperkingen en hebben veel contacten. Ze kennen vaak wel iemand die iets kan of nodig heeft.

De Zakenman/vrouw

De mensen met een drukke agenda op de beurs, vooruit uitgestippeld en zeer zorgvuldig gepland, langs de diverse locaties. Gefocust. Wat interessant is, is interessant en op voorhand bekend. De rest is ruis en wordt terzijde gelegd. Op zoek naar reeds semi-bekenden, maar waar nog geen deal mee is.

De Investeerder- & de Incognito

De investeerder is vaak een “tech scout”, op zoek naar de nieuwe producten en mogelijkheden om geld mee te verdienen door in een vroeg stadium in te stappen. Ze maken zich als dusdanig kenbaar.
Maar je hebt ook de incognito’s: zij werken vaak voor een ogenschijnlijk nepbedrijf. Maar zijn heimelijke tech-scouts. Als ze het interessant vinden, dán laten ze zien wie ze echt zijn achter de facade van nietszeggende bedrijfsnamen. Essentieel voor startups, deze twee.

De Nilfisks

Mensen die, excusser mij, geen barst toe te voegen hebben aan een beurs en beter thuis kunnen blijven. Zitten overal aan met hun vette vingers (ook als er “do not touch” op staat). Voegen niets toe. Geen netwerk, geen kennis, geen kapitaal, geen vragen, geen inspiratie. Zijn in staat om binnen enkele minuten alle energie uit je te zuigen. Vandaar Nilfisk.

Conclusie

De conclusie? Geldnerd heeft een zeer succesvolle beurs achter de rug. Zij die dieper willen duiken in wie er achter de Geldsnor zit heeft nu iets meer munitie om dat te doen, want het is iets makkelijker geworden. Eén belangrijk dingetje: zodra je weet wie ik ben, is dit blog verdwenen. Be careful what you wish for!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

3 gedachten over “Eindelijk weer naar huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *