En toen was ik werkloos

Geldsnor!

Al regelmatig heb ik hier geblogd over werk, eigen onderneming en zzpen. De onzekerheden, de struggles maar ook mooie en fijne kanten zoals veel thuis zijn voor en met de kinderen.

Ik had een tijdelijke contract bij een bedrijf aan de andere kant van het land. Zij waren technisch echter veel minder ver dan ze zelf dachten en zonder op de details in te gaan: in overleg hebben we besloten dat mijn komst als, laten we zeggen, een senior manager te vroeg was.

Die opdracht liep gister dus af. Maar ondertussen, vorige week donderdag, belde mijn oud-werkgever dat ze gaan reorganiseren. Ook daar dus einde opdracht. Volstrekt onverwachts, moet ik toegeven.

Nu ben ik dus opeens werkloos. Dat zal vast niet lang duren, maar zorgt wel voor een andere focus op alles. Cognitief kun je weten dat je maanden zonder inkomen kunt. Maar als het dan gaat gebeuren voelt het echt heel anders. Oncomfortabel. Ik ben nog nooit werkloos geweest.

Gelukkig komen we zelfs bij langdurige werkloosheid niet echt in de problemen. Maar ik wil toch zsm weer fulltime werken!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “En toen was ik werkloos”

  1. Alle vertrouwen in jou, geldsnor! Mijn oma zei altijd: Geen zorgen voor morgen, want dan schijt er wel weer een kraai, die nu nog geen kont heeft. Dus mogelijkheden die je nu nog niet ziet. of er eerder niet waren Groet, Lois

  2. Ha geldsnor. Zelf werk ik al 10 jaar als zzp-er. Zie het ondanks het lastige gevoel ook als een kans. Je krijgt nu tijd om aan je (andere) blog en bedrijf te werken. En te kijken of je als zzp’er een opdracht kunt krijgen. Men staat te springen om goede mensen. Je zal (te) snel weer aan het werk zijn!

  3. Hiermee is dan weer eens aangetoond dat je het leven wel kunt plannen, maar dat dingen toch vaak anders gaan dan je denkt. En dat het goed is om een financiële buffer te hebben en of een tweede inkomen voor het geval dat ….
    Geld verdienen is natuurlijk, mits je gezond bent, altijd mogelijk, maar leuk werk vinden is weer een ander verhaal. Ik zou trouwens ook eens kijken of recht hebt op een WW-uitekering, of was je niet in loondienst?

  4. Gebaseerd op al je blogs, twijfel ik er niet aan dat het goed komt.
    Ook sterkte aan je echtgenote en kinderen, als het voor hen onzeker voelt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *