En we zijn er weer!

Geldsnor!

De afgelopen 12 dagen waren de langste blog-vrije periode sinds ik hiermee begonnen ben. Zowel qua lezen als schrijven. En dat terwijl deze tijd zó interessant is. Hypotheekrentes die omhoog schieten, inflatie die torenhoog is, vacatures die niet vervuld kunnen worden en lange levertijden voor zowat alles.

En uiteraard mijn eigen situatie, waarbij ik voor mezelf ben begonnen / aan het beginnen ben en er bakken met geld de deur uit vliegen om dit te bewerktstelligen.

Maar: ik ben ook druk geweest. Ontzettend druk geweest. Ik heb weer een ruime week VS er op zitten en met 9 uur tijdverschil en op pad met 6 collega’s, liet dit weinig tijd en energie over om goede blogposts op te zetten. En ik wil wel iets te melden hebben, bij voorkeur. Niet dat dit bericht zo superinspirerend is, overigens.

Anyway: de VS. Wat een raar land is het toch. Ik was in één van de rijkste regio’s van het land en daarmee van de wereld. Silicon Valley. Daar waar de tentenkampen staan opgesteld in de stadsparken, de zwervers op straat liggen en een beetje schijthotel 300 USD kost zónder ontbijt. Waar je uit eten gaat bij een niet-al-te-bijzonder restaurant voor 100 USD per persoon. Waar het normaal is om met de ene Paupermobiel na de andere van het ene stoplicht naar de volgende te sprinten (want ze zijn nooit opeenvolgend groen). Paupermobiel? Ja, zo’n suffe SUV met verhoogde poten (voor het terrein) en platte banden (voor de snelle bochten) en een emmer als uitlaat (voor de herrie). Zo’n auto die overal slecht in is, maar een wegligging heeft als een tierelier dankzij de middelpunt-vliedende kracht van de draaikolk in de tank.

Zo’n ding. Een plek waar je nog enkelglas tegenkomt en waar een vliegtuig nog geen 100m hoog over de stad heenscheert. Waar altijd gevraagd wordt “how are you”, maar niemand het antwoord wil weten.

Tsjonge, daarbij vergeleken was Schiphol een oase van rust en vriendelijkheid. Ik ben dus blij dat ik terug ben.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “En we zijn er weer!”

 1. Fijn dat je er weer bent! VS ken ik alleen NY een klein beetje, maar heel lang geleden was dat. Wat ik nu van VS ken is omdat ik het vrij goed heb gevolgd via de shows van John Oliver, Trevor Noah en nog wat van dit soort kerels, met name in de tijd van Trump. Viel ik bijna dagelijks van verbazing van mijn stoel…. zo achterlijk allemaal! Wat jij schrijft is ook bizar, maar wel even leuk om te lezen, dus keep coming!

 2. Ik kwam ook wel eens in de Bay Area voor werk. Bizarre tegenstellingen. Meer geld uitgeven aan de vangnetten onder de Golden Gate Bridge (tegen springers) dan dat er aan preventieve psychische zorg wordt besteed. En inderdaad overal de zwervers. En je bent er een van de een op de andere dag als je pech hebt in het leven.
  Niet mijn land.

  1. Ja & nee. Ja, dat lukt aardig. De eerste versie is over een weekje of 5 af, en die kan ik dan gaan testen.

   Momenteel vooral druk met m’n consultancy-werk!

 3. Geweldige uitspraak “maar een wegligging heeft als een tierelier dankzij de middelpunt-vliedende kracht van de draaikolk in de tank”.
  “1-op-een-emmer rijden” vind ik ook zo typisch voor de gemiddelde, Amerikaanse auto..

 4. Oh ik herken je commentaar over THE united states helemaal. En ik vertrek er over twee weken naartoe voor 3 maanden (werk). Naar Texas. Ik zal mijn mond moeten leren houden over politiek en met name baas in eigen buik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *