Essentiële lifehacks voor jonge gezinnen

Geldsnor!

Vroeger, in de tijd dat ik klein was, bestond de term “lifehack” nog niet. Het is natuurlijk ook baarlijke nonsens. Het zijn tips. Maar, ik ben een millenial en wordt dus geacht mee te doen met mijn woordkeuze. Lifehacks dus! En met de komst van de nieuwe keuken, heb ik een aantal lifehacks gevonden.

Lifehack 1: Een Quooker. Of een andere kokend waterkraan. Dit is ideaal: er komt kokend water uit de kraan en je kunt dus véél sneller koken omdat je niet hoeft te wachten tot je pan op het vuur kookt. Ook ideaal voor het vullen van babyflesjes (met een bodempje, uiteraard de rest koud) en het afwassen van diezelfde flesjes (wel koud water bijdoen, want het is kokend water…

Lifehack 2: Koken op inductie & met de oven. Met inductie is alles veel sneller aan de kook. En een oven kun je goed timen. Ik doe vaak maaltijden in de oven voordat ik de meiden ophaal bij het kinderdagverblijf. Als ik terugkom is het eten klaar!

Lifehack 3: De avond vantevoren de ontbijttafel dekken. In Huize Geldsnor is samen eten vrijwel heilig. We eten eigenlijk altijd samen, alleen doordeweeks komt Lieftallige Echtgenote wel eens om 18:30 of later thuis. Daar laat ik de kinderen niet op wachten. Maar het ontbijt lukt altijd. Dus zetten we vantevoren de koffie klaar, brood op tafel en de borden & bekers. De spullen uit de koelkast zijn uiteraard “last minute”.

Lifehack 4: Boterhammen vooraf smeren met boter. Toegegeven, dit doen we zelden. Maar als we weten dat de ochtend krap gaat worden (bijvoorbeeld omdat ik op reis ben), dan smeren we de boterhammen vantevoren en gaan in een trommeltje. De volgende ochtend hoeven de kids alleen te kiezen wat ze er op willen en dat krijgen ze dan vers.

Lifehack 5: Het brood een dag vantevoren alvast uit de vriezer halen. Gewoon handig!

(uiteraard is dit bericht met een knipoog geschreven. Relax! Vanmiddag komt Sinterklaas aan. Da’s ook leuk!)

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Essentiële lifehacks voor jonge gezinnen”

 1. Nog een: kleding en tassen de avond van de voren klaarleggen.

  Veel plezier met de Sint! Wij vieren met onze volwassen kinderen meestal. Sinterkerst. Met Kerst is iedereen vrij, maar we doen er wel gedichtjes bij. Zonder rijm ben ik niet blij.
  Het hoeft geen Nobelprijs te winnen nietwaar?

 2. Handige tips.
  Voor mij was een kwartiertje eerder opstaan dan noodzakelijk de lifehack. Even eerst een kop koffie zonder kinderen, rustig opstarten en dan de kinderen wakker maken. Geen stress en relaxter voor de kinderen. Nu zijn de kinderen groot en hoeft het niet meer. Voor dochter sta ik af en toe wel op voor de gezelligheid.
  Ontbijten is hier wel een dingetje. Een tafel zal ik er niet voor dekken.
  Voor de kinderen heb ik regelmatig pakjes brood gemaakt en die in de vriezer gelegd. Ze konden dan een pakje pakken voor ze naar school gingen. Er was keuze qua beleg. Later op het VO gingen ze steeds minder brood meenemen. Ik heb dat liever dan dat ze het weggooien. Die boterhammen aten ze dan wel als ze thuis kwamen.

 3. In het weekend in 1 keer 5 liter bolognese saus maken in invriezen in porties. En idem voor heel veel andere gerechten, goulash, Curries, maaltijdsoepen etc. En ik gebruik altijd diepvries erwtjes en sperziebonen, hoef je niet bij te punten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *