Frustraties tot aan het dak. 2024 begint goed!

Geldsnor!

Zo, het jaar is begonnen. En hoe. Binnen mijn ploeg heb ik te maken met de gewone ziektegevallen, mijn eigen ziektegeval, vakanties en een langdurig afwezige.
Daar bovenop de druk van klanten om te leveren, die weer haaks staat op de druk van andere klanten om vooral níet te leveren. Lekker bezig!

Tegelijkertijd ben ik gefrustreerd. Over hoe dingen soms gaan. Over hoe een directie dingen toe kan zeggen tegen een klant, zonder ruggenspraak te houden met de personen die het werk moeten verzetten (of waarvan hun teams getroffen zijn). Zoals ondergetekende en nog een aantal andere leidinggevenden.
Nee, in plaats daarvan worden er toezeggingen gedaan op basis van een inhoudelijke kennis van 0.0 en een houding van “dat regelen ze wel”.
Echter: sommige dingen kunnen niet. En we hebben een aantal “sommige dingen” concreet aan de hand. En wij zijn dus degenen die met ons goede gedrag voor de klant staan uit te leggen waarom de toezeggingen van de directie niets waard zijn. En dát politiek gebracht om in ieder geval een doel te kunnen bereiken.

De rest van het jaar wordt niet per se beter. En ook weer wel, want ik heb er wel veel zin in. Feit is: onze markt ligt op zijn gat. En die gaat aantrekken, en de eerste tekenen daarvan zien we al wel gloren aan de horizon. Dat brengt een flinke verantwoordelijkheid met zich mee om op het juiste moment beslissingen te nemen en acties te ondernemen. Maar goed, daar word ik voor betaald.

Geheel in tegenstelling tot een andere collega. Zonder al te veel details is de beste jongen gepromoveerd naar een nieuwe functie. Hij doet dat geweldig (zonder cynisme, echt wát een kanjer). Maar ondertussen is zijn direct leidinggevende een poosje met verlof. Als in: een maand of 3. Niet handig: onze nieuwe jongen word volledig overvraagd. Want je kunt nog zo goed zijn: je kunt van een 23-jarige met weinig ervaring niet veel verwachten. Wel veel inzichten, enthousiasme en energie. Maar niet dat hij zijn rug recht houdt voor het hoogste management waar hij normaliter geen contact mee heeft.

Vandaag is hij in tranen een meeting uitgelopen, na herhaaldelijk “prikken” van bepaalde mensen. Althans, dat heeft hij mij verteld want ik was er zelf niet bij. Lost zich vast wel weer op…

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

2 gedachten over “Frustraties tot aan het dak. 2024 begint goed!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *