Gaat lekker met de boodschappen!

Geldsnor!

Het schijnt dat niemand er aan ontkomt: de inflatie. Ik heb al (zo vaak…) betoogd dat dit voor ons niet echt een ding is. Immers, de persoonlijke situatie van een ander is niet die van jezelf. En met het maken van bepaalde keuzes zijn we meer of minder vatbaar voor inflatie.

Nu is het zo dat hier eigenlijk nog iets in meespeelt: namelijk het feit dat een opgroeiend gezin (dwz. een gezin met 3 kleine kinderen die je de oren van de kop eten) sowieso een behoorlijk wijzigend patroon heeft. In onze administratie komt dit op een verzamelpost en die heet “levensonderhoud”.

Deze grafiek vertoont een sterk stijgende lijn. En het is bepaald geen vlakke lijn. De ene maand geven we nu eenmaal meer uit dan in andere maanden. In het eerste jaar (het einde van 2018) werd mijn oudste dochter geboren, bij het tweede bolletje de jongste en tevens laatste.

De overige variaties zijn te vinden rondom de aanschaf van duurdere dingen: luiers met name. We hebben er nog maar 1 in de luiers. En dat scheelt: de uitschieters naar boven blijven grofweg gelijk.
De uitschieters naar beneden worden echter minder diep. Want met name de basisboodschappen zijn duur geworden en ze eten steeds meer….

Toch heb ik het gevoel dat we het onder controle hebben. Afgelopen december was door omstandigheden (namelijk het vieren van kerst vooral hier, met meerdere “events”) vrij duur. Maar in januari en februari zien we het mooi teruglopen.
Mijn verwachting is dat we het terug zien lopen naar een kleine 600 EUR in maart. Dat zou een buitengewoon mooie prestatie zijn; zeker als je bedenkt dat de boodschappen hier op vrijdag bezorgd worden en maart maar liefst 5 vrijdagen telt!

Toch is dit wel gestoeld op een gedachte: de vriezer is vrijwel vol, met nog enkele volledige avondmaaltijden. We kunnen nog 2x friet (voor noorderlingen: patat) eten inclusief “Beilagen”, nog 2x snert en nog een paar andere volledige ingevroren maaltijden (die we zelf hebben gekookt).

En uiteraard neem ik de tips van Aaf lustig in me op: schoonmaakmiddelen hebben we deze maand (en de 3 opvolgende maanden) niet meer nodig (en luiers ook niet, overigens).

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *