Gammel en niet fit

Geldsnor!

In Huize Geldsnor hebben we wel eens discussies. Vrienden van ons zijn bijvoorbeeld al snel “niet fit”. Waar anderen misschien de term ziek zijn gebruiken. Ik voel me wel eens gammel. En zo hebben we wel eens discussies over de gradaties. Ben je beroerder als je gammel bent of niet fit?

Anyway: wij zijn allebei erg moe. Beetje gammel of niet fit. Zondagavond is dan ook even een avondje om helemaal schuldgevoelvrij op de bank te ploffen en geen poging te doen om wakker te blijven. Lekker met een plaid, gestrekt als een lui letargisch wezen bankzaken doen in 1 van onze favoriete vakantielanden (videoland).

Nu maar hopen dat de kinderen een beetje goed slapen. Die waren ook moe. Of gammel. Of niet fit. In ieder geval niet ziek.

Vandaag dus geen literaire hoogstandjes van mij.

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

4 gedachten over “Gammel en niet fit”

  1. We zijn het al ruim 10 dagen. Partner begon en is sinds gisteren weer normaal. Ik volgde 3 dagen later en ben nog steeds een beetje gammel. Echt ziek zijn we niet geweest, geen koorts wel keelpijn, verkouden en vooral hoesten die zo pijnlijk overal is. Niet fit is geen term die ik zelf snel zou gebruiken, kan me er niet zo veel bij voorstellen.
    Vanmorgen ben ik naar beweegclubje geweest daar was ik fit genoeg voor maar voelde me erna wel weer een beetje gammeler dan gisteren toen ik niet veel deed.
    Ziek vind ik zelf bij echt niet kunnen gaan werken met koorts en de alles overheersende behoefte om in bed te liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *