Geld terug van energiemaatschappij!

Geldsnor!

Ja, ik leef nog maar heb vakantie. Een maand. En weinig inspiratie. Maar: we krijgen geld terug van de energiemaatschappij!

180,50 EUR. Toch lekker, op een voorschot van gemiddeld 100 EUR per maand. De laatste maanden hebben we dit verlaagd naar 70 euro omdat mijn excelletjes lieten zien dat we anders wel heel veel terug zouden krijgen.

Netto hebben we 4400kwh verbruikt en 392 M3 gas. Maar helaas zal vanaf oktober een nieuw (nog onbekend uiteraard) tarief gaan gelden en zal er nog strakker opgelet gaan worden.

Hiervoor staan diverse acties klaar voor als we terug zijn van vakantie:

 1. Tijdklok op wifi en overige randapparatuur in kantoor.
 2. Tijdklok op mechanische ventilatie van de badkamer.
 3. Verlagen temperatuur van de vloerverwarming in de badkamer. Van 23 naar 21.
 4. Verlagen aanvoertemperatuur tapwater. Dit kan ook veilig naar 55C heb ik in de NEN nagelezen.
 5. Buitenlamp korter aan
 6. Langzamer en minder rijden. We rijden immers primair elektrisch, dus dat telt aardig door
 7. Kijken of openbare laadpalen een lager tarief bieden dan thuis. Dan is daar laden goedkoper (en het kan zonder extra moeite op het werk).
 8. Korter douchen en kouder.

Daarmee zullen we niet de volledige 4400kwh wegkrijgen, maar ik heb goede hoop op een goed aantal. Dat zal ik thuis eens narekenen.

Gegroet uit een vrij warm Zuid-Frankrijk!

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

7 gedachten over “Geld terug van energiemaatschappij!”

 1. Ha Snor, Geniet van je vakantie! Wij stevenen af op een netto verbruik van -1000 kWh en geen gas. Wij hadden toen we terugkwamen van vakantie overigens een ontdooide vriezer (stop eruit).. Dus hoewel ik jouw leeg-eet-actie van vorige maand wat over de top vond energietechnisch gezien(wij gaan slechts twee weken weg) doen wij dat volgend jaar ook 🙂 maar dan het kader van minder voedselverspilling. Koud douchen vind ik dapper, stiekem wil ik dat kunnen maar ik ben een w*tje.

  1. De vriezer was gecombineerd met ontdooiactie. Wellicht laten we er 1 uit (hebben er 2).
   Ons verbruik is nog vrij hoog omdat de auto’s ook stroom lusten. Zonder dat zouden we op -4000kwh zijn geëindigd. Maar dat is een utopie voorlopig, rijden moeten we toch.

 2. Leuk wat van je te horen! Fijne vakantie en een vriendelijke groet vanuit een wellicht minder, maar even zo goed toch nog warm Zeeland.

  Ps. Hoe ga je alles schakelen? Losse klokken? Centraal?

 3. Dat van die klokken werkt goed. Hier proberen met name het gasverbruik goed te minderen. Aankomende winter gaan we een laserkacheltje gebruiken en boven heb ik ook electrische kacheltjes op de kinderkamers. Ik ben benieuwd. Geniet van jullie vakantie!

  1. Elektrische kacheltjes IPV gas is zowel financieel als milieutechnisch niet zo gunstig. Al hebben we het zelf ook, want we hebben ze zelden nodig en nu is het hele systeem ingericht op lage temperatuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *