Geldsnor eet de vriezer leeg

Geldsnor!

Zoals de lezers weten: Geldsnor heeft een relatief groot gezin. 3 kinderen, 2 volwassenen. En binnenkort gaan we een aanzienlijke tijd op vakantie: een hele maand.

En dat heeft de nodige gevolgen voor ons huis. Want het betekent dat we ons huis(houden) “zomerklaar” moeten maken. De tuin onder controle, maar ook overtollige voorraden opeten. Het is immers eeuwig zonde om de de diepvries aan te laten tijdens de vakantie. Nu gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat we er 2 hebben. Eén in de bijkeuken, een kleintje met “grijpvoorraad”. En een grote in de garage.

Die laatste gaat leeg; afbouwen van de voorraden dus. We zijn al begonnen met het stoppen met bestellen van brood bij de bakker. We redden het precies tot we op vakantie gaan met het brood wat nu in de vriezer ligt. Hooguit komen we iets tekort, en dan halen we een zakje krentenbollen voor de laatste dag.

Maar ook liggen er nog een aantal “noodvoorraad-afbakpizza’s”. Uberbewerkte rommel, maar soms handig als je in tijdnood komt. Maar dat komen we al tijden niet, dus nu moeten ze gewoon op. Idem dito voor het vlees wat nog in de vriezer ligt. We zijn tegenwoordig vrijwel volledig vegetarisch: we eten eigenlijk alleen nog vleeswaren (en dan nog alleen mijn vrouw en kinderen). Ook de kaas hebben we geschrapt, evenals melk en vrijwel alle andere zuivel.
Anyway: terug naar het vlees wat op moet. Het is natuurlijk zonde om het weg te gooien. We hebben dus nog wat -35%-kippenbouten liggen, en gehakt en 2 forellen. Moeten op. Dus gaan op. Want: de vriezers moeten leeg!

Wat doen we verder nog om het huis zomerklaar te maken?
Een klein overzicht:
1. de Quooker gaat uit
2. Alle WiFi gaat uit
3. Alles wat standby staat, gaat uit. Doen we sowieso al ’s avonds, maar het is zaak om dit niet te vergeten als we vertrekken
4. Behalve de laadpaal: we laten de andere auto aan de oplader staan als we vertrekken. Een extra barriere om de auto mee te nemen.
5. Tuin in orde maken. Dus zorgen dat er iemand is om de boontjes en courgette te plukken, en zorgen dat het “onkruid” een beetje is bijgewerkt
6. De maairobot weer op automatisch schema zetten. Deze staat nu uit, om het gras in de droogte wat meer “rust” te geven.

Verder is er niet veel bijzonders te doen. Maar goed: het duurt nog anderhalve week. Nog 10 dagen om de vriezers leeg te eten 🙂

Snor

De Geldsnor, kortweg "De Snor", is een blogger die zich ergens in het midden van zijn 30-ers bevindt. Getrouwd, meerdere kinderen, werkzaam in een boven-modale functie ontdekte hij in oktober van 2019 Het Begrip: Mr. Money Mustache. Nadat hij ALLES gelezen heeft wat MMM gepost heeft, kwam het idee om zelf te bloggen: wat is er in Nederland bereikbaar, in hoeverre wijkt onze positie af van de Amerikaanse mogelijkheden? En wat schetste zijn verbazing: ondanks het feit dat MMM een begrip is, een legende, 1 van de Grote Grondleggers van FIRE, was de website "Geldsnor.nl" nog beschikbaar. Deze naam is een geuzentitel, een eerbetoon zo u blieft.

6 gedachten over “Geldsnor eet de vriezer leeg”

  1. Haha, eet smakelijk van de diepvriespizza`s snor!
    De wifi kan ik niet uitzetten tegenwoordig, want dan kan ik mijn alarmsysteem niet meer monitoren. Ik heb dan ook de stekkerdozen achter de kast zo geplaatst dat wat aan moet blijven ook aanblijft en de rest kan met een stekkerdoor met schakelaar uit.

  2. Fijne vakantie alvast snor.
    ps. sinds vandaag krijg ik plots de melding dat jouw site niet meer privé is (niet beveiligd). Iets te maken met de nieuwe host?

      1. Je bent me net voor, toen ik op “terug” drukte besefte ik mijn vergissing. Maar het is gefikst, top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *